[Επιστήμη & Λογική]: Ο απολαυστικός George Carlin μιλάει για τη θρησκεία

George Carlin και θρησκεία


Ο Τζορτζ Ντένις Πάτρικ Κάρλιν (George Carlin, 12 Μαΐου 1937 - 22 Ιουνίου 2008), ήταν stand up κωμικός, ηθοποιός, συγγραφέας, ο οποίος ασκούσε κοινωνική κριτική. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το μπλακ χιούμορ του και τις σκέψεις του σε πολιτικά, ψυχολογικά, θρησκευτικά και σε ταμπού ζητήματα.

Ο George Carlin δεν είχε απλώς χιούμορ. Ήταν ευφυής, και απαλλαγμένος ο ίδιος από σχεδόν κάθε είδους ιδεολογία, μπορούσε να τις ξεγυμνώσει, να τις αποδομήσει και να τις παρουσιάσει όπως πραγματικά είναι. Πατριωτισμός, πολιτική, ΜΜΕ, μάρκετινγκ, οικολογία, υγιεινή διατροφή και φυσικά η θρησκεία, δεν γλύτωσαν από το καυστικό του χιούμορ.

Πολύ σύντομα έγινε «ενοχλητικός», άρχισαν οι μηνύσεις, οι απολύσεις και οι απαγορεύσεις εμφάνισης σε κλαμπ και τηλεόραση. Στράφηκε στους χώρους των πανεπιστημίων, όπου τα νέα και επαναστατικά μυαλά των φοιτητών ήταν πολύ πιο δεκτικά στη σκληρή κριτική του.

Βραβεύτηκε με πέντε Grammy Awards, και το Mark Twain Prize for American Humor.

Στο βίντεο που ακολουθεί με τον εξαιρετικό υποτιτλισμό της ομάδας στο Youtube «I Dream Of Logic», βλέπουμε τον George Carlin να λέει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι (με το ιδιαίτερο καυστικό του χιούμορ) σε θέματα που αφορούν τη θρησκεία. Απολαύστε τον:
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram