[Επιστήμη & Λογική]: Κοπέρνικος - Μπράχε - Κέπλερ: Τρεις σπουδαίοι αστρονόμοι

Αστρονόμοι: Κοπέρνικος, Μπράχα, Κέπλερ


Μέσα από μια ατμοσφαιρική αφήγηση του Δημήτρη Πετάκου και σε παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και τις περιπέτειες τριών σπουδαίων αστρονόμων σε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ.

Το ερώτημα είναι, τι εικόνα είχαν σε παλιότερες εποχές οι άνθρωποι για τον κόσμο, και πώς αυτή άλλαξε με το πέρασμα των αιώνων. Η επιστήμη δεν είχε ποτέ σταθερή μορφή και δεν ζητούσε απαντήσεις στα ίδια ερωτήματα. Αυτό που σήμερα λέμε επιστήμη, μέχρι και πριν από δύο αιώνες ονομαζόταν «φυσική φιλοσοφία». Σήμερα, ο κόσμος πιστεύει ότι η επιστήμη λέει την αλήθεια και είναι αντικειμενική.

Ξεκινώντας από την αρχαία Ελλάδα του 6ο αιώνα π.Χ, με τις ουράνιες παρατηρήσεις του Πυθαγόρα, του Αριστοτέλη, του Αρίσταρχου κ.α, φτάνουμε στον 16ο και 17ο αιώνα, και διαβαίνουμε τα περίεργα και μυστήρια μονοπάτια που οδήγησαν τρεις μεγάλους αστρονόμους, τον Κοπέρνικο, τον Μπράχε και τον Κέπλερ να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τους ουρανούς και τ' αστέρια! Θα ανακαλύψουμε αυτή τη συναρπαστική εποχή, όπου ένας παλιός κόσμος πέθανε και ένας νέος γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες των αστεριών!


Απολαύστε το βίντεο:
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram