Γιατί έξυπνοι άνθρωποι πιστεύουν σε γελοίους ισχυρισμούς

Πως γίνεται ευφυείς άνθρωποι να πιστεύουν σε γελοίους ισχυρισμούς


Το Ελληνικό κανάλι στο Youtube «I Dream Of Logic», υποτίτλισε ένα εξαιρετικό βίντεο του γνωστού καναλιού «DarkMatter2525», στο οποίο, μέσα από φιγούρες κινουμένων σχεδίων, μας εξηγεί γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε γελοίους ισχυρισμούς και κυρίως μιλάει για ανθρώπους που είναι εξαιρετικά ευφυείς.

Είναι να απορεί κανείς και να λυπάται ταυτόχρονα όταν βλέπουμε επιστήμονες να πιστεύουν σε φίδια που μιλάνε, ταύρους που ζευγαρώνουν με ανθρώπους, προφήτες που ανεβαίνουν στον ουρανό καβάλα σε φτερωτά άλογα, ανθρώπους που γεννιούνται από τον μηρό ή το κεφάλι ενός άνδρα, καρποί δέντρων που ζευγαρώνουν με ανθρώπους, καπέλα που μεταφράζουν αρχαίες γλώσσες, μεταθανάτια ζωή σε άλλους πλανήτες και ένα σωρό άλλες δεισιδαιμονίες.

Αυτό το βίντεο, εξηγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέσω παραδειγμάτων, πώς γίνεται να πιστεύουν ακόμα τέτοια πράγματα οι άνθρωποι.
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram