[Επιστήμη & Λογική]: Lawrence Krauss: Γιατί εμείς, δίνουμε νόημα στη ζωή μας

Γιατί οι άνθρωποι δίνουν νόημα στη ζωή τους


Ο Lawrence Krauss είναι ένας Άθεος επιστήμονας  που στο υποτιτλισμένο στα ελληνικά βίντεο που θα παρακολουθήσουμε, μας εξηγεί γιατί εμείς οι άνθρωποι, δίνουμε νόημα στη ζωή μας.

Ορμώμενος από έναν φίλο του γνωστό συγγραφέα, ο οποίος γράφει πολύ σκοτεινά και απαισιόδοξα μυθιστορήματα, αναρωτιέται ο Lawrence, γιατί τον βλέπει συνέχεια πολύ χαρούμενο. Η απάντηση του φίλου του ήταν: «Μπορεί να είμαι πεσιμιστής (απαισιόδοξος) αλλά αυτός δεν είναι λόγος να είμαι δυστυχισμένος». Εννοώντας, ότι εμείς είμαστε αυτοί φτιάχνουμε τον σκοπό και το νόημα που θα έχει η ζωή μας.

Και για να το κάνουμε πιο λιανά (επειδή κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν), στο βίντεο που ακολουθεί, ο Lawrence δεν απαντάει στο ερώτημα: «Γιατί δίνω νόημα στη ζωή μου?» αλλά ότι πρέπει ΕΜΕΙΣ να είμαστε αυτοί που δίνουμε ΝΟΗΜΑ και ΣΚΟΠΟ στην ΔΙΚΗ μας ζωή και όχι να περιμένουμε από το ΣΥΜΠΑΝ ή από κάποιον άλλον ΘΕΟ κτλ να μας δώσει αυτό/ος το νόημα στη ζωή μας. Και όλο αυτό το στοιχειοθετεί απλά,λογικά και κατανοητά.

Μια σπουδαία φράση που μου άρεσε από το βίντεο:

Πρέπει να εξαναγκάσουμε τις ιδέες μας να συμμορφωθούν με την πραγματικότητα και όχι το αντίστροφο. 

Απολαύστε το βίντεο: 
Για την ιστορία, ο Lawrence M. Krauss (γεννημένος την 27 Μαΐου το 1954) είναι Αμερικανο-Καναδός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος (ΜΙΤ) και ακτιβιστής του αθεϊσμού. Δίδαξε στα πανεπιστήμια Arizona State University, Yale University και Case Western Reserve University. Είναι ιδρυτής του ASU's Origins Project (το σημερινό ASU Interplanetary initiative), το οποίο εξετάζει θεμελιώδη ερωτήματα για το σύμπαν.
Είναι συγγραφέας γνωστών best sellers όπως The Physics of Star Trek (1995), A Universe from Nothing (2012) και υπήρξε επικεφαλής του the Bulletin of the Atomic Scientists Board of Sponsors.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram