[Επιστήμη & Λογική]: Ο Neil deGrasse Tysson μιλάει για την παιδεία

Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tysson μιλάει για την παιδεία

Ο γνωστός αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson μιλάει για την παιδεία και τα λέει πολύ καλά. Στο ολιγόλεπτο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, σε υποτιτλισμό του ελληνικού καναλιού στο Youtube «I Dream Od Logic», ο Tyson μας λέει πως στο σημερινό σχολείο κάτι λείπει, κάτι δεν γίνεται σωστά ώστε τα παιδιά εκτός από τη γνώση θα πρέπει να αποκτήσουν και περιέργεια για τη μάθηση, να μάθουν να ερευνούν, να αλληλεπιδρούν και τέλος να μην χαίρονται όταν τελειώνει το σχολείο.

Που είναι η ανάλυση, η ερμηνεία, που είναι η αλληλεπίδραση με τη γνώση, που είναι η εκδήλωση της περιέργειας; Και αν βγαίναμε από το σχολείο φιλοπερίεργοι και βλέπαμε μια περίεργη είδηση στο ίντερνετ, μια ψεύτικη είδηση, τότε θα είχαμε το υπόβαθρο να πούμε, «Αναρωτιέμαι αν ισχύει, θα το ελέγξω».
Ο Neil deGrasse Tyson είναι αστροφυσικός, κοσμολόγος, σχολιαστής επιστημονικών θεμάτων, παρουσιαστής, διευθυντής στο Πλανητάριο Χέιντεν. Και ίσως ο κύριος υπαίτιος για το ενδιαφέρον του κοινού προς την επιστήμη.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram