Μικρό bug στο URL του YouTube μας επιτρέπει να δούμε βίντεο χωρίς διαφημίσεις

Μικρό bug στο URL του YouTube μας επιτρέπει να δούμε βίντεο χωρίς διαφημίσεις


Ένα μικρό bug στον κώδικα διάφορων sites έφερε στην επιφάνεια ένας redditor ονόματι u/unicorn4sale το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να αποφεύγουμε τις διαφημίσεις στα βίντεο του YouTube χωρίς την χρήση κάποιου adblock.

Το συγκεκριμένο τέχνασμα λειτουργεί μόνο στους desktop browsers, καθώς για να το εφαρμόσετε χρειάζεται να προσθέσετε μία τελεία μετά την λέξη ".com".

 Για παράδειγμα:

https://www.youtube.com/watch?v=Ct4BPelkB6w Αν πατήσετε στο συγκεκριμένο σύνδεσμο, το βίντεο στο οποίο θα ανακατευθυνθείτε θα περιέχει διαφημίσεις.

https://www.youtube.com./watch?v=Ct4BPelkB6w Αν πληκτρολογείσετε όμως το σύνδεσμο με αυτόν τον τρόπο τότε θα αποφύγετε τις διαφημίσεις τελείως!

Όπως αναφέρει και χρήστης του reddit, το συγκεκριμένο τέχνασμα λειτουργεί και για άλλες ιστοσελίδες που προσφέρουν επί πληρωμή περιεχόμενο, όπως την Washington Post ή τους New York Times.

https://www.nytimes.com/2020/06/12/us/politics/melania-trump-prenuptial-agreement.html Χωρίς το τέχνασμα, δεν μπορούμε να διαβάσουμε το άρθρο χωρίς να κάνουμε Login.

https://www.nytimes.com./2020/06/12/us/politics/melania-trump-prenuptial-agreement.html Με το τέχνασμα, το άρθρο είναι προσβάσιμο χωρίς Login.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο τέχνασμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε app κινητού. Για χρήση σε κινητό θα πρέπει είτε να βάλετε χειροκίνητα τον σύνδεσμο σε ένα browser ή θα πρέπει μέσα από το app να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "View as Desktop".


Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram