Linuxfx - Διανομή Linux κλώνος των Windows 10, με Office και ψηφιακό βοηθό



Το Linuxfx είναι μία διανομή GNU/Linux που αναπτύσσεται από μία βραζιλιάνικη ομάδα και βασίζεται σε Ubuntu και διαθέτει το ελαφρύ γραφικό περιβάλλον Cinnamon.  Πρόκειται για μία διανομή που απευθύνεται σε χρήστες Windows, που θέλουν να κάνουν μία ομαλή μετάβαση στο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα.

Το Linuxfx είναι μία ακόμη διανομή που μοιάζει με Windows, όμως εδώ η δουλειά που έχει γίνει είναι εκπληκτική. Κάθε γωνιά του λειτουργικού, μοιάζει με αυτή των Windows 10, όπως το Μενού Έναρξης, η Αρχική Οθόνη και άλλα αγαπημένα χαρακτηριστικά. Μάλιστα το Linuxfx έχει ακόμη και το δικό του αντίστοιχο ψηφιακό οδηγό σαν την Cortana. Ταυτόχρονα, τα logo των Windows υπάρχουν παντού, μαζί με τα logo των προγραμμάτων του Microsoft Office, Excel, Word και PowerPoint)

Τέλος, το LinuxFX έχει ενσωματωμένο το Wine, ώστε να υπάρχει κάποια συμβατότητα για λογισμικό γραμμένο για Windows ενώ οι δημιουργοί της διανομής προτείνουν το Balena Etcher για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σε ένα USB φλασάκι.

Έκδοση: 10.3
Μέγεθος:  3.6 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: LinuxFX Software
Πηγή: linuxfx.org
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram