Hellas Path - Ιστοσελίδα και εφαρμογή με αρχείο ορεινών διαδρομών για GPS στα Ελληνικά βουνά

ορειβασία αρχείο μονοπατιών ελλαδα hellas path

To Hellas Path είναι μία σημαντικά χρήσιμη ιστοσελίδα για όσους ασχολούνται με ορειβασία ή με πεζοπορία σε ορεινές περιοχές. Αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια της ελληνικής κοινότητας στη δημιουργία ενός αρχείου ορεινών διαδρομών για GPS. Η ιστοσελίδα διαθέτει αυτήν τη στιγμή 679 διαδρομές σε 121 ελληνικά βουνά  και συνολικά 6,373,765 μέτρα μονοπατιών.

Όλα τα μονοπάτια έχουνε καταγραφεί με φορητό GPS και υπάρχει περιγραφή των διαδρομών με επισήμανση των σημαντικών τοποθεσιών. Παράλληλα, όλο το αρχείο της ιστοσελίδας είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν, ενώ ανανεώνεται με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε μία εξόρμηση, να βεβαιωθείτε πως έχετε κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση της διαδρομής.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως η αντίστοιχη Android εφαρμογή επιτρέπει την τοπική αποθήκευση των διαδρομών, ώστε να μην χρειάζεται σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Σημαντική προειδοποίηση από την ομάδα του Hellas Path:

"Οι χρήστες πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ποτέ να εμπιστεύονται απόλυτα ούτε τον δέκτη gps ούτε τα δεδομένα, και να χρησιμοποιούν παράλληλα και άλλες αξιόπιστες χαρτογραφικές πληροφορίες, την άμεση παρατήρηση και την εμπειρία τους. Κανένα ηλεκτρονικό εξάρτημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον κοινό νου και την καλή γνώση των παραδοσιακών τεχνικών προσανατολισμού με τη χρήση χάρτη, πυξίδας και αλτίμετρου. Παραδοσιακών τεχνικών, που αποτελούν μέρος μιας στοιχειώδους ορειβατικής εκπαίδευσης, και είναι εντελώς απαραίτητες αν θέλει κάποιος να κινηθεί στο βουνό και μακριά από τους δρόμους με ασφάλεια."


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: hellaspath.gr

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: s.malassiotis
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram