Σε λειτουργία το Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων κίνησης

Άνοιξε το Fuel Pass

Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα vouchers.gov.gr που απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους και αφορά στην ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Τι είναι το Fuel Pass;

Το Fuel Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Fuel Pass; 

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. 

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. 

Πώς εκδίδω το Fuel Pass;

Μπορούμε να υποβάλλουμε την αίτησή μας ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία επικοινωνίας μας και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου μας. 

Επίσης, μπορούμε να υποβάλλουμε την αίτησή μας και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Οι αιτήσεις στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ μας

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το ΑΦΜ μου;

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Συγκεκριμένα την Τρίτη 26 Απριλίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 0, 1 και 2. Έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους πολίτες με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Κατασκευαστής: Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.)
Πηγή: mindigital.gr
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram