Λίγα λόγια για εμάς - Η ιδέα μας και ποιοι "κρύβονται" πίσω από τα άρθρα


Φίλοι Αναγνώστες του dwrean.net, γεια σας

To dwrean.net, είναι η ιστοσελίδα που ξεκίνησε το Ιούνιο του 2009 με στόχο να συγκεντρώσει και να προσφέρει, ελεύθερο και δωρεάν λογισμικό, σε όλους τους φίλους της τεχνολογίας.

Η όλη προσπάθεια, ξεκίνησε από ανθρώπους που κατάφεραν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το διαδίκτυο, και το μεράκι τους για την παρουσίαση και την προώθηση δωρεάν εφαρμογών.

H ιστοσελίδα, συγκεντρώνει πληροφορίες και εφαρμογές, ώστε να μπορεί να απευθύνεται σε όλους! Μικρούς, μεγάλους, άνδρες, γυναίκες, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, χρήστες με λειτουργικά συστήματα Windows, Mac OS, Linux, «γκατζετάκιδες», λάτρεις των «smartphones…

Σήμερα, στο dwrean.net, μπορεί κανείς να βρει περισσότερες από δυόμιση χιλιάδες επιλογές σε εφαρμογές κάθε τύπου. Λειτουργικά συστήματα, επαγγελματικά προγράμματα για επιχειρήσεις, εφαρμογές γραφείου, εκπαιδευτικά λογισμικά, παιχνίδια, ηλεκτρονικά βιβλία, εφαρμογές για «έξυπνα τηλέφωνα» αλλά και δωρεάν μαθήματα, How to και χρήσιμες ιστοσελίδες.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά και χρήσιμα freeware προγράμματα, αντάξια και πολλές φορές καλύτερα από ομοειδή τους, στα οποία χρειάζεται να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εμείς προσπαθούμε για το αντίθετο! Οτιδήποτε κατεβάζετε από αυτό το site είναι 100% νόμιμο και δωρεάν!


Οι ενεργοί συντάκτες μας:

Ο Κυριάκος Οικονομίδης, Ιδρυτής και Συντάκτης του dwrean.net, έχει εδώ και αρκετά χρόνια την λόξα, την τρέλα, το πάθος, ή όπως θέλετε πείτε το, με την τεχνολογία και τους υπολογιστές και προσπαθεί αυτή την τρέλα να την μεταδώσει και σε άλλους που δεν την έχουν.

Είναι υπέρμαχος του Ανοικτού Λογισμικού και των dwrean προγραμμάτων. Γράφει ανελλιπώς για χρήσιμες δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια, τα οποία θα έχετε την τύχη να τα δείτε όλα κατηγοριοποιημένα στο site μας!
Η Εύα Κρεμμύδα είναι μοναδική γυναίκα της παρέας και όπως καταλαβαίνετε της αρέσει η τεχνολογία. Χόμπι της είναι οι υπολογιστές, αν και δεν έχει σπουδάσει αυτό το αντικείμενο. Το πρώτο της φορμάτ το έκανε όταν ήταν πρώτη γυμνασίου σβήνοντας στην ουσία όλα τα αρχεία στον υπολογιστή της αδερφής της. Αλλά ευτυχώς την “γλύτωσε” με μια μικρή παρατήρηση.
Την αγάπη της για τους υπολογιστές την οφείλει σε μια καθηγήτρια που είχε στο Λύκειο.Τώρα όταν έχει ελεύθερο χρόνο μαθαίνει την γλώσσα προγραμματισμού Python και το λειτουργικό σύστημα Linux Ubuntu. Με τη συγγραφή άρθρων δεν έχει καθόλου πρότερη εμπειρία. Και είναι παρθενική φορά που γράφει για το dwrean.net. Δείτε τα άρθρα της.
Ο μικρός της παρέας, Χρήστος Χιωτέλλης, είναι εδώ για να μας δείξει ότι αυτό το site πέραν του Μαθουσάλα και ιδρυτή αυτού το ιστότοπου, χρειάζεται φρέσκα μυαλά και νέες ιδέες. Από μικρός είχε τρέλα με τους υπολογιστές και ήθελε να μάθει τα πάντα για αυτούς. Hobby του είναι οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστές, τα βιντεοπαιχνίδια, το ποδόσφαιρο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Διαβάστε τα άρθρα του. 
Ο Αναστάσης Βασιλειάδης διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός. Είναι απόφοιτος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και ασχολείται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το 2009. Έχει δώσει αγώνα όλα αυτά τα χρόνια για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και της σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο και ενημερώνει τον κόσμο για τους κινδύνους του διαδικτύου και πως να προστατεύουν από αυτούς.

Με λίγα λόγια, τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται δεν είναι και τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό, μια ματιά στα Skills του, θα σας πείσουν: PC Technical, Penetration Tester, Ethical Hacker, Cyber Security Expert, Malware Analyst, Information Security Researcher, Reverse engineering

Στο dwrean.net ξεκίνησε να γράφει για προγράμματα που έχουν να κάνουν γενικότερα με την ασφάλεια.  Δείτε τα άρθρα του εδώ.Ο Orven Shabani είναι 22 ετών, μένει στο νησί της Χίου και είναι λάτρης της τεχνολογίας την οποία ανακάλυψε για τα καλά και την αγάπησε μόλις ενηλικιώθηκε και είπε να ασχοληθεί με αυτή. Με ότι καταπιάνεται θέλει να το κάνει πολύ καλά, με μία λέξη, είναι τελειομανής. Τις ελεύθερες ώρες ασχολείται με το μπιλιάρδο ενώ πάντα θα τον βρεις (ή σχεδόν πάντα) με ένα φραπέ στο χέρι, μιας και είναι το αγαπημένο του ρόφημα.

Με τη συγγραφή άρθρων δεν έχει καθόλου πρότερη εμπειρία και είπε να κάνει την αρχή εδώ, από το dwrean.net. Οπότε, αν θέλετε να διαβάσετε άρθρα του, ακολουθήστε τον σύνδεσμο.Συντάκτες που "κρέμασαν παπούτσια"

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Χαραλαμπίδη ο οποίος για λίγο καιρό και μέσα από τα βίντεό του προσπάθησε να μας μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο του Linux!

Επίσης, ο Μιχάλης Βασιλάκης ειδικός στις κατασκευές και στον προγραμματισμό, μας έμαθε πως να χρησιμοποιούμε το Arduino. 


Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση στο Site μας....και καλά κατεβάσματα!