Λίγα λόγια για εμάς - Η ιδέα μας και ποιοι «κρύβονται» πίσω από τα άρθρα

Φίλοι Αναγνώστες του dwrean.net, γεια σας

To dwrean.net, είναι η ιστοσελίδα που ξεκίνησε το Ιούνιο του 2009 με στόχο να συγκεντρώσει και να προσφέρει, ελεύθερο και δωρεάν λογισμικό, σε όλους τους φίλους της τεχνολογίας.

Η όλη προσπάθεια, ξεκίνησε από ανθρώπους που κατάφεραν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το διαδίκτυο, και το μεράκι τους για την παρουσίαση και την προώθηση δωρεάν εφαρμογών.

H ιστοσελίδα, συγκεντρώνει πληροφορίες και εφαρμογές, ώστε να μπορεί να απευθύνεται σε όλους! Μικρούς, μεγάλους, άνδρες, γυναίκες, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, χρήστες με λειτουργικά συστήματα Windows, Mac OS, Linux, «γκατζετάκιδες», λάτρεις των «smartphones…

Σήμερα, στο dwrean.net, μπορεί κανείς να βρει περισσότερες από τεσσεράμισι χιλιάδες επιλογές σε εφαρμογές κάθε τύπου. Λειτουργικά συστήματα, επαγγελματικά προγράμματα για επιχειρήσεις, εφαρμογές γραφείου, εκπαιδευτικά λογισμικά, παιχνίδια, ηλεκτρονικά βιβλία, εφαρμογές για «έξυπνα τηλέφωνα» αλλά και δωρεάν μαθήματα, How to και χρήσιμες ιστοσελίδες.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά και χρήσιμα freeware προγράμματα, αντάξια και πολλές φορές καλύτερα από ομοειδή τους, στα οποία χρειάζεται να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εμείς προσπαθούμε για το αντίθετο! Οτιδήποτε κατεβάζετε από αυτό το site είναι 100% νόμιμο και δωρεάν!


Οι ενεργοί συντάκτες μας

Ο Κυριάκος Οικονομίδης, Ιδρυτής και Συντάκτης του dwrean.net, έχει εδώ και αρκετά χρόνια την λόξα, την τρέλα, το πάθος, ή όπως θέλετε πείτε το, με την τεχνολογία και τους υπολογιστές και προσπαθεί αυτή την τρέλα να την μεταδώσει και σε άλλους που δεν την έχουν.

Είναι υπέρμαχος του Ανοικτού Λογισμικού και των dwrean προγραμμάτων. Γράφει ανελλιπώς για χρήσιμες δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια, τα οποία θα έχετε την τύχη να τα δείτε όλα κατηγοριοποιημένα στο site μας!


Είμαι ο Επαμεινώνδας Παντζόπουλος και το μικρόβιο της πληροφορικής υπάρχει μέσα μου από τα σχολικά χρόνια. Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας IBM με επεξεργαστή Intel 80286. Εκεί έκανα τις πρώτες μου προγραμματιστικές προσπάθειες. Αργότερα όμως ασχολήθηκα με τα ηλεκτρονικά και τις επικοινωνίες επαγγελματικά, χωρίς όμως να αφήσω το διάβασμα και την ενημέρωση περί θεμάτων πληροφορικής. 

Μετά από πολύ διάβασμα και επαγγελματικές εκπαιδεύσεις, απασχολήθηκα ως διαχειριστής συστημάτων σε μεγάλο κέντρο διαχείρισης δικτύου. Φτάνοντας στο σήμερα και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Ε.Α.Π., μαγεύτηκα από τη δημιουργικότητα που προσφέρει η συγγραφή προγραμμάτων

Πριν μερικά χρόνια, έκανα τη μεγάλη στροφή στην καριέρα μου και ασχολούμαι μέχρι σήμερα με τη ανάπτυξη κώδικα εφαρμογών μεγάλης κλίμακας. Η ενασχόληση αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να εφαρμόσω τη θεωρία των σπουδών μου στην πράξη.


Συντάκτες που έγραψαν στο dwrean.net

Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Χιωτέλλη, που πάνω από 4 χρόνια μας προσέφερε πλήθος άρθρων. Πρόκειται για τον αρθρογράφο με τη μεγαλύτερη διάρκεια εδώ στο dwrean.net. Διαβάστε τα άρθρα του

Ευχαριστούμε τον Άγγελο Χουβαρδά, που αρθρογράφησε στο dwrean.net για πάνω από ένα χρόνο και έβαλε το λιθαράκι του στην ποιοτική αρθρογραφία. Βέβαια, όπως μας είπε, θα μπορεί να συνεχίζει να γράφει περιστασιακά στο site, οπότε, που-και-που θα τον διαβάζετε. Δείτε τα άρθρα του.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Χαραλαμπίδη ο οποίος για λίγο καιρό και μέσα από τα βίντεό του προσπάθησε να μας μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο του Linux!

Επίσης, ο Μιχάλης Βασιλάκης ειδικός στις κατασκευές και στον προγραμματισμό, μας έμαθε πως να χρησιμοποιούμε το Arduino. 

O Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος (πρώην συντάκτης στο Gameworld και IGN Greece), ήταν και αυτός στην ομάδα μας με αρκετά άρθρα στο ενεργητικό του, 145 στο σύνολο, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση στο Site μας....και καλά κατεβάσματα!