Stellarium - Το προσωπικό σου δωρεάν Πλανητάριο


Για τους λάτρεις της Αστρονομίας και όχι μόνο, το Stellarium είναι στην κυριολεξία ένα πλανητάριο στον υπολογιστή σου. Ένα δωρεάν πρόγραμμα με χάρτες του ουρανού και χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα αστρικά συστήματα. Τρισδιάστατη απεικόνιση του ουρανού, ακριβώς όπως θα την έβλεπες με γυμνό μάτι, κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο. Πραγματικά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα αστρονομικής προσομοίωσης με εκπληκτική λεπτομέρεια και ρεαλισμό. 

Αυτό που μπορεί να κάνει το Stellarium, δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες λέξεις, όπως συνηθίζουμε να γράφουμε εδώ στο dwrean.net αλλά πιστεύω μια γεύση του τι είναι ικανό να κάνει μπορώ να στη δώσω. Το Stellarium σου επιτρέπει να εξερευνήσεις τον ουρανό από τη γη, να παρακολουθείς τα αστέρια, τους πλανήτες, τους αστεροειδείς, τους γαλαξίες και πολλά άλλα. 

Μπορείς να αλλάξεις τον χρόνο, την τοποθεσία και την οπτική γωνία για να παρακολουθήσεις αστρονομικά φαινόμενα από όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύτιμη εφαρμογή για αστρονόμους, εκπαιδευτικούς και απλούς λάτρεις του διαστήματος που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον ουρανό από την άνεση του σπιτιού τους.

Προτείνω να διαβάσεις το Wiki της εφαρμογής ή για τους Hardacore χρηστες που θέλουν να εντρυφήσουν στην εφαρμογή, κατέβασε το εγχειρίδιο για να έχεις πλήρη εικόνα του τι μπορεί να σου προσφέρει το Stellarium, που δεν είναι και λίγα!

Για τον υπολογιστή, εκτός Windows, υπάρχουν εκδόσεις για Linux και Macintosh λειτουργικά συστήματα ενώ μπορείς να πειραματιστείς και με μια Web έκδοση της εφαρμογής απευθείας από τον browser σου. Δεν λείπουν οι εφαρμογές για κινητά με Android και iOS

Έκδοση: 23.1
Μέγεθος: 343 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac / Android / iOS
Κατασκευαστής: stellarium.org 
Πηγή: stellarium.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal