Sun and Moon World Map - Η κίνηση του Ήλιου και της Σελήνης σε πραγματικό χρόνο

Δες σε real time την κίνηση του Ήλιου και της Σελήνης

Το Sun and Moon World Map είναι ένα δωρεάν και πολύ απλό πρόγραμμα το οποίο εμφανίζει έναν παγκόσμιο χάρτη με τη θέση του ήλιου και της σελήνης σε πραγματικό χρόνο ή μπορούμε να ορίσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα και να δούμε που θα βρίσκονται. 

Επίσης, μπορούμε να επιταχύνουμε τον χρόνο και να βλέπουμε σε γρήγορο ρυθμό τις κινήσεις του Ήλιου και της Σελήνης γύρω από τη Γη. Παράλληλα, βλέπουμε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες όπως η ακριβή θέση του Ήλιου και της Σελήνης με συντεταγμένες, την τοπική ώρα ή και την GSΤ, GMT παγκόσμια ώρα, τις φάσεις της Σελήνης κ.α.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και να βάλουμε συγκεκριμένη ημερομηνία με ακρίβεια δευτερολέπτου, για να δούμε τις πληροφορίες που θέλουμε.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να φανεί χρήσιμη σε ερασιτέχνες της Αστρονομίας ή σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει κάποια πράγματα παραπάνω.  Επιπλέον, το πρόγραμμα είναι portable, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή, απλά το κατεβάζουμε και το «τρέχουμε». 

Έκδοση: 2.9
Μέγεθος: 1.1 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All 
Κατασκευαστής: David Aguirre Grazi 
Πηγή: mcrenox.com.ar
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal