Money Manager Ex - Οργάνωση των οικονομικών με ένα εκπληκτικό δωρεάν πρόγραμμα

δωρεάν λογισμικό διαχείρισης οικονομικών


Το Money Manager Ex είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για εσάς που θέλετε να οργανώσετε τα οικονομικά σας. Είναι αρκετά εύκολο στη χρήση του, διαθέτει την Ελληνική γλώσσα και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από ανάλογα εμπορικά προγράμματα του είδους.
Μια ματιά στα χαρακτηριστικά, νομίζω θα μας πείσει: 

• Accounts & Currencies: Μπορούμε να προσθέσουμε πολλούς λογαριασμούς και να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά νομίσματα.
• Transactions: Μπορούμε να δούμε όλες τις συναλλαγές (έξοδα-έσοδα) σε ένα «καθαρό» περιβάλλον: να βάλουμε φίλτρα, να αναζητήσουμε αυτό που θέλουμε, να ταξινομήσουμε ανά πεδίο και να έχουμε πάντα μπροστά στην οθόνη μας ακριβώς αυτά που θέλουμε να βλέπουμε. 
• Payees & Categories: Διάφορες κατηγορίες δαπανών (εσόδων-εξόδων) και φυσικά με τα Payees θα έχουμε πλήρη εικόνα πού δίνουμε και από που παίρνουμε χρήματα.
• Repeating Transactions: Μπορούμε να επαναλάβουμε συναλλαγές σε μελλοντικές ημερομηνίες και να τις προγραμματίσουμε, όπως είναι για παράδειγμα η πληρωμή ενοικίου.
• Assets: Δυνατότητα να προσθέσουμε στο πρόγραμμα τα περιουσιακά μας στοιχεία, να τα δώσουμε τιμή όπου κάθε χρόνο να μεταβάλλουμε αυτή την αξία ή να την αφήσουμε σταθερή. 
• Stock & Shares: Επιτρέπει την ενσωμάτωση της παρακολούθησης των μετοχών και των μεριδίων στις γενικές καθημερινές μας συναλλαγές
• Budgeting: Μπορούμε να ρυθμίσουμε τον προϋπολογισμό μας για ένα έτος ή / και ένα μήνα. Στη συνέχεια, να συγκρίνουμε τα χρήματα που δαπανήθηκαν με τον πραγματικό προϋπολογισμό με συγκεκριμένες ή προσαρμοσμένες αναφορές.
• Attachments: Μπορούμε να επισυνάψουμε σχετικά έγγραφα για κάθε εργασία μας (συναλλαγή, λογαριασμός, περιουσιακό στοιχείο κ.λπ.). Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να έχουμε πάντα διαθέσιμα τιμολόγια, αποδείξεις, κτλ. 
• General Reports: Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας αναφορές με SQL queries, LUA Functions και HTML + JS frontend. Αυτές μπορούν να είναι διαθέσιμες και να τρέξουν απευθείας από το μενού αναφορών που υπάρχει στο πρόγραμμα. 
• Import & Export: Μπορούμε να εισάγουμε δεδομένα στην εφαρμογή από αρχεία QIF (Quicken Interchange Format) και CSV (Comma-Separated Values), και να τα εξάγουμε σε: QIF, CSV και HTML αρχεία.

Όλες τις παραπάνω λειτουργίες έχουμε τη δυνατότητα να τις δούμε σε ένα έξυπνο tutorial από το επίσημο website της εφαρμογής και  τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η εφαρμογή είναι cross-platform, δηλαδή υποστηρίζει Windows, Linux, Mac αλλά και Android λειτουργικά συστήματα, ενώ υπάρχει και μια Portable έκδοση για Windows. Όλα αυτά, μπορούμε να τα εντοπίσουμε στο download link που βλέπουμε στο τέλος του παρόντος άρθρου. 

Έκδοση: 1.6.4
Μέγεθος: 10.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android / Linux / Mac
Κατασκευαστής: CodeLathe, LLC
Πηγή: codelathe.com/mmex
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal