Herakles 2.0 - Ελληνικό παιχνίδι Othello


Όπως μαρτυράει και ο τίτλος του άρθρου, πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι Othello κατασκευασμένο από έναν Έλληνα προγραμματιστή, τον Κώστα Τουρναβίτη.
Φυσικά περιέχει την ελληνική γλώσσα, και το δυνατό του σημείο είναι η ισχυρή μηχανή του παιχνιδιού και τα εξαιρετικά 3D Animations. Πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι, που όμως τρέχει κανονικά σε νεότερα λειτουργικά.

Οδηγίες παιχνιδιού:

Το παιχνίδι Othello ή Reversi παίζεται με δύο διαφορετικούς χρωματιστούς δίσκους για κάθε παίκτη πάνω σε ένα τετραγωνισμένο ταμπλό 8Χ8 ή 10Χ10 τετραγώνων. Στόχος κάθε παίχτη είναι να έχει τους περισσότερους δίσκους στο ταμπλό στο τέλος του παιχνιδιού. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι οι εξής:

  • Οι παίχτες παίζουν εναλλάξ και ο λευκός παίζει πρώτος.
  • Κάθε κίνηση αποτελείται από την τοποθέτηση ενός δίσκου σε κάποια θέση του πίνακα με τρόπο ώστε να απομονώνει κάποιους δίσκους του αντιπάλου (τουλάχιστον έναν).
  • Απομόνωση σημαίνει μια ακολουθία συνεχόμενων δίσκων του αντιπάλου σε ευθεία (κάθετα - οριζόντια - διαγώνια) να βρεθεί ανάμεσα σε δύο δίσκους του παίχτη.
  • Οι απομονωμένοι δίσκοι αλλάζουν χρώμα και περνούν στον παίχτη που μόλις έπαιξε.

Έκδοση: 2.0
Μέγεθος: 20.8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Κώστας Τουρναβίτης
Πηγή: herakles.tournavitis.de
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: