RegSeeker - Ένα εκπληκτικό δωρεάν πολύ-εργαλείο για τα Windows


Δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού της registry και βελτιστοποίησης του υπολογιστή

Το RegSeeker είναι ένα δωρεάν προγραμματάκι για Windows το οποίο θα γίνει το απαραίτητο εργαλείο για την Registry του υπολογιστή μας και όχι μόνο.

Περιλαμβάνει ένα ισχυρό καθαριστή της Registry και μπορεί να εμφανίζει διάφορες πληροφορίες, όπως τα προγράμματα εκκίνησης, εγκατεστημένες εφαρμογές, πληροφορίες του συστήματος αλλά και ένα «καθαριστικό» για τα περιττά αρχεία του υπολογιστή μας.

Το RegSeeker περιλαμβάνει επίσης έναν πίνακα με μικρο-ρυθμίσεις (Windows Tweaks), πάνω από 25 στον αριθμό, για να βελτιστοποιήσουμε το λειτουργικό mας σύστημα.

Δυνατότητες του προγράμματος

  • Προηγμένo εργαλείο καθαρισμού και αναζήτησης μητρώου (registry Search): αναζήτηση για τυχόν καταχωρήσεις μητρώου, εξαγωγή ή διαγραφή αποτελεσμάτων, σάρωση για μη έγκυρες καταχωρήσεις κ.λπ.
  • Διαχείριση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών: Απεγκατάσταση των προγραμμάτων, περιήγηση στις ρυθμίσεις αυτών, προσθήκη ή κατάργηση μη έγκυρων καταχωρίσεων (μητρώο), κ.α.
  • Έλεγχος καταχωρήσεων εκκίνησης: Ελέγχουμε το λογισμικό που εκτελείται εκείνη τη στιγμή, τις υπηρεσίες (μπορούμε να αλλάξουμε τον τύπο εκκίνησης ή να το απενεργοποιήσουμε τελείως), τα προγράμματα οδήγησης, τα προγράμματα περιήγησης (Edge, Firefox, Google Chrome) και τα πρόσθετα (add-ons).
  • Έλεγχος απορρήτου: Καθαρισμός του ιστορικού των εγγράφων, της cache (κρυφή μνήμη), των browsers, των παλιών καταχωρήσεων του μενού Έναρξη, ανεπιθύμητα αρχεία κ.α
  • Δημιουργία και διαχείριση σελιδοδεικτών στην Regedit: Μπορούμε να δημιουργήσουμε αγαπημένες εντολές ώστε να έχουμε άμεσα πρόσβαση σε καταχωρήσεις μητρώου.
  • Πρόσβαση σε περισσότερες από 25 τροποποιήσεις/μικροαλλαγές (tweaks) για τα Windows.
  • Ενσωματωμένο εργαλείο αναζήτησης αρχείων: Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί για να βρούμε διπλά αρχεία, μη έγκυρες συντομεύσεις κ.α.
  • Χρησιμοποίησε τη διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας: Μπορούμε να φτιάξουμε αντίγραφα ασφαλείας (backup) του μητρώου μας πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στο λειτουργικό μας σύστημα. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να προβάλουμε εύκολα το περιεχόμενο που πήραμε backup και να το επαναφέρουμε όταν χρειαστεί.
  • Πίνακας πληροφοριών: μπορούμε να δούμε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για τον υπολογιστή μας.
  • Auto-cleaner: Αυτόματος καθαρισμός ιστορικού και ανεπιθύμητων αρχείων με ένα μόνο κουμπί.
Το πρόγραμμα αν και έχει να αναβαθμιστεί αρκετό καιρό, λειτουργεί απροβλημάτιστα στα Windows 11 που το δοκιμάσαμε. Επίσης, δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή διότι είναι portable. 

Έκδοση: 4.7
Μέγεθος: 1.06 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: hoverdesk.net 
Πηγή: hoverdesk.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram