GPU-Z - Μάθε τα πάντα για την κάρτα γραφικών σου

Τα πάντα για την Κάρτα Γραφικών



Το GPU-Z είναι ένα ελαφρύ και δωρεάν πρόγραμμα σχεδιασμένο για να μας δώσει όλες τις πληροφορίες της κάρτας γραφικών του υπολογιστή μας. Είναι συμβατό με κάρτες της NVIDIA, AMD, ΑΤΙ και INTEL ενώ μπορεί να «τρέξει» και χωρίς εγκατάσταση!

Μεταξύ άλλων μας δείχνει τους χρονισμούς της κάρτας (πυρήνα και μνήμης), το είδος της μνήμης, τη συμπεριφορά και την ταχύτητα των ανεμιστήρων, θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών, τον αριθμό των shaders και πολλές άλλες ενδιαφέρον πληροφορίες! Αξιοσημείωτο είναι πως παίρνει συχνά αναβαθμίσεις ώστε να είναι πάντα έγκυρες οι πληροφορίες των καρτών, διότι όπως γνωρίζουμε, η τεχνολογία «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς και προγράμματα αυτού του είδους θα πρέπει να είναι πάντα επίκαιρα. 

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για Gamers αλλά και όσους ενδιαφέρονται για το τεχνικό κομμάτι του υπολογιστή τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση, την κάρτα γραφικών. Είναι «αδερφάκι» με το CPU-Z, δηλαδή το πρόγραμμα που δίνει πληροφορίες για τον επεξεργαστή του συστήματός μας. 
Το GPU-Z είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα. 
 
Έκδοση: 2.51.0
Μέγεθος: 9.0 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: techpowerup.com
Πηγή: techpowerup.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram