KeePass - Δωρεάν πρόγραμμα για να έχουμε ασφαλείς όλους τους κωδικούς μας

Αποθήκευση κωδικών με ασφάλεια σε ένα πρόγραμμα

Το KeePass είναι ένα δωρεάν ανοικτού κώδικα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, το οποίο μάς βοηθά να διαχειριστούμε τους κωδικούς μας με ασφαλή τρόπο. Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε μία βάση δεδομένων, η οποία είναι κλειδωμένη με ένα κύριο κωδικό της επιλογής μας. Έτσι το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι έναν και μόνο κωδικό.

Όλα τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτή τη βάση δεδομένων είναι κρυπτογραφημένα με τους καλύτερους και πιο ασφαλείς αλγορίθμους κρυπτογράφησης, σήμερα γνωστά ως AES, ChaCha20 και Twofish. Το πρόγραμμα, εκτός της αγγλικής, είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά και θα μπορούμε να το χαρούμε στην μητρική μας γλώσσα. Επίσης, μπορούμε να εμπλουτίσουμε το keepass με μια πληθώρα plugins που προσφέρουν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο download link που δίνουμε στο τέλος του άρθρου, θα δούμε ότι υπάρχει portable έκδοση του προγράμματος ενώ υπάρχουν εκδόσεις για Windows, Mac, Android, iOS και Linux λειτουργικά συστήματα.

Έκδοση: 2.45
Μέγεθος: 3.0 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Mac /Linux / Android
Κατασκευαστής: Dominik Reichl 
Πηγή: keepass.info
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίσης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram