Ψάξε στο dwrean.net:

Palamedes 0.47a - Κατεβάστε δωρεάν το Ελληνικό ηλεκτρονικό Τάβλι, που βγήκε παγκόσμιος πρωταθλητής δύο φορές!

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017Ο Νικόλαος Παπαχρήστου, είναι ο Έλληνας δημιουργός που βρίσκεται πίσω από το καλύτερο ηλεκτρονικό παιχνίδι τάβλι στον κόσμο για το 2011 και το 2015 , το οποίο ονομάζεται Παλαμήδης (Palamedes) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο δύο φορές παρακαλώ!


Εικόνα από το περιβάλλον του Palamedes

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχη.  Το διάστημα από 18 έως 26 Νοεμβρίου 2011 διεξήχθη στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας ο 16ος ετήσιος διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλιώς γνωστός και ως ολυμπιάδα προγραμμάτων παιχνιδιών. Το πρόγραμμα «Παλαμήδης» που αναπτύχθηκε στην  ερευνητική ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τον κ. Νικόλαο Παπαχρήστου, υποψήφιο διδάκτορα και υπό την επίβλεψη του Επίκ. Καθηγητή κ. Ιωάννη Ρεφανίδη, κατάφερε να νικήσει τους αντιπάλους του και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Εν συνεχεία, ο Παλαμήδης είχε όρεξη και πάλι για πρωτιά όπου το 2015, στον ίδιο θεσμό της ολυμπιάδας, η οποία διεξήχθη στο Λέιντεν της Ολλανδίας, το διάστημα από 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015, όπου και εκεί βέβαια αναδείχτηκε το καλύτερο Τάβλι στον κόσμο!


Bgblitz (αριστερά) εναντίον Palamedes (δεξιά)

Ειδικότερα, ο Παλαμήδης νίκησε το πρόγραμμα GNU Backgammon (http://www.gnubg.org/), το οποίο έχει στο παρελθόν κερδίσει μια φορά το χρυσό και τέσσερις φορές το αργυρό μετάλλιο, καθώς και το πρόγραμμα BGBlitz, το οποίο στο παρελθόν κατέκτησε τρεις φορές το χρυσό και μια φορά το αργυρό μετάλλιο.


Και το Χρυσό μετάλλιο Στον Νικόλαο Παπαχρήστου και το Palamedes!

Ο Παλαμήδης είναι το μόνο πρόγραμμα για τάβλι που υποστηρίζει μια πληθώρα παραλλαγών. Εκτός από τα παραδοσιακά Πόρτες, Πλακωτό και Φεύγα, μπορούν να παιχτούν και τα narde, nackgammon, hypergammon και takhteh. Η λίστα των παραλλαγών εμπλουτίζεται συνεχώς. Εμείς, σας έχουμε έτοιμο το παιχνίδι για κατέβασμα και φυσικά εντελώς δωρεάν.
Τελευταία, προστέθηκε ο Palamedes και σε έκδοση για λειτουργικά Android. θα το βρείτε στο download link στο τέλος του άρθρου.

Ο Έλληνας δημιουργός και παγκόσμιος πρωταθλητής Νικόλαος Παπαχρήστου, ποζάρει με το χρυσό μετάλλιο από το πρωτάθλημα που έγινε στο Λέιντεν της Ολλανδίας, το διάστημα από 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015.

Έκδοση: 0.47a 
Μέγεθος: 5.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android
Κατασκευαστής: Νικόλαος Παπαχρήστου
Πηγή: http://ai.uom.gr/nikpapa/Palamedes/el/
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα