Peppermint - Ελαφριά Linux διανομή για παλιούς υπολογιστές

Peppermint - Ελαφριά Linux διανομή για παλιούς υπολογιστές

Το Peppermint είναι μια δωρεάν Linux διανομή (Λειτουργικό σύστημα), που βασίζεται στο Debian. Ενδείκνυται για παλιούς υπολογιστές με μικρότερη ισχύ αφού οι ελάχιστες απαιτήσεις που «ζητάει» για να τρέξει είναι μόλις 1 GB μνήμης RAM ενώ αυτό που ενδείκνυται είναι τα 4 GB μνήμης RAM. Όπως και να το δεις, ακόμα και τα 4 GB είναι λίγα στις ημέρες μας. Οπότε, ναι, απευθύνεται σε αδύναμα συστήματα.

Το Peppermint παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον υπολογιστή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει ένα σύστημα απόλυτα λειτουργικό με την ελάχιστη δυνατή δυσκολία στο στήσιμο του από την πρώτη στιγμή.

Το κύριο γραφικό περιβάλλον του Peppermint  είναι το ελαφρύ xfce και με τον thunar να είναι ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων. Το Peppermint έρχεται με σχεδόν τίποτα εγκατεστημένο εκτός από τα βασικά πακέτα που απαιτούνται για τη λειτουργία του συστήματος. Αυτό το κάνει για να έχεις την επιλογή των πακέτων που θα ταιριάζουν καλύτερα στο δικό σου build.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι Αξιοποιώντας το Site Specific Browser (SSB), το Peppermint συνδυάζεται άψογα με εφαρμογές cloud και web-based. 

Έκδοση: -
Μέγεθος: 1.6 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Peppermint
Πηγή: peppermintos.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal