Μ2000 (Μαθητής 2000) 8.0 - Δωρεάν και ανοικτού κώδικα Ελληνική γλώσσα προγραμματισμού

Ο Γεώργιος Καρράς, δημιουργός της Ελληνικής εφαρμογής FotoDigitalLab5, μας προσφέρει μία Ελληνικότατη, δωρεάν και ανοικτού κώδικα γλώσσα προγραμματισμού!

Αναλυτικότερα:

Το Μ2000 είναι μια Ελληνική γλώσσα προγραμματισμού με δυνατότητες γραφικών, πολυμέσων, βάσεων δεδομένων. Βασίζεται στην απλότητα της Basic, με ολίγη Forth, και αντικείμενα.
Ο Διερμηνευτής Μ2000 Έχει όλες τις εντολές στα Ελληνικά και Αγγλικά. Περιλαμβάνεται ο πηγαίος κώδικας (σε VB6). Έχει πολλά στυλ προγραμματισμού, τμηματικός, διαδικαστικός και αντικειμενοστρεφής. Μπορεί να ελέγχει άλλες εφαρμογές όπως το  Word.

Τα προγράμματα τρέχουν σε περιβάλλον που είναι κοινό (με ίδιες φόρμες) σε όλα τα λειτουργικά (από XP και πάνω).Υποστηρίζεται το Unicode (αλλά όχι η γραφή από δεξιά προς τα αριστερά). Τα αρχεία της (κατάληξη gsb) μπορούμε να τα τρέχουμε με διπλό κλικ, Η γλώσσα μπορεί να ξεκινάει άλλες εφαρμογές. Είναι για χομπίστες, για όσους θέλουν να έχουν ένα εργαλείο να κάνουν μερικά προγράμματα για υπολογισμούς, αλλά και για διασκέδαση, αφού μπορεί κανείς να γράψει και παιχνίδια σε αυτήν.

Εγκατάσταση:
Το πρόγραμμα της γλώσσας m2000.exe τρέχει χωρίς πρόσθετες βιβλιοθήκες. (ότι χρειάζεται τα έχουν όλα τα λειτουργικά τύπου Windows, όπως το runtime της Visual Basic 6 και το ADO (για τις βάσεις δεδομένων). Μαζί βάζουμε και το Help2000.mdb το οποίο είναι αρχείο βοήθειας. Μπορούμε από πριν να εγκαταστήσουμε ως ριζικό το πιστοποιητικό ca.crt. ¨Ολα αυτά έρχονται σε ένα zip αρχείο από Dropbox όπου μπαίνουν τακτικά αναθεωρήσεις (με βελτιώσεις).  Κατεβάστε το στο τέλος που δίνουμε το donwload link

Για ιδέες, προγράμματα, και σχόλια δείτε εδώ.


Υπάρχει αγγλικό εγχειρίδιο το οποίο εμπλουτίζεται και πάντα θα βρίσκεται εδώ η τελευταία έκδοση.

Ετοιμάζεται αμέσως μετά και το Ελληνικό.
(υπήρχε παλαιότερο εγχειρίδιο για την 5.6 έκδοση αλλά η γλώσσα έχει αλλάξει δυο εκδόσεις) 
Έκδοση: 8.0
Μέγεθος: 1.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Καρράς Γεώργιος
Πηγή: fotodigitalshop.com/m2000
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Download 
Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.