Krita - Δωρεάν πρόγραμμα για επίδοξους ζωγράφους

Δωρεάν λογισμικό ζωγραφικής


Το Krita είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα για σχεδίαση και επεξεργασία εικόνων προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για αρχάριους αλλά και έμπειρους χρήστες. Τα πεδία που υποστηρίζει το πρόγραμμα είναι οι τέχνες, η δημιουργία κόμικς ή οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου να σχεδιάσεις! Όποιος χρησιμοποιεί και του αρέσει το Gimp και το Inkscape, θα λατρέψει το Krita.

Αξίζει να ειπωθεί ότι εκτός από Windows, διατίθεται για Linux και Mac λειτουργικά συστήματα, ενώ θα βρεις και μια portable έκδοση, για χρήση χωρίς εγκατάσταση. Όλες οι εκδόσεις υπάρχουν στο download link που σε παραπέμπω στο τέλος του άρθρου.

Μερικά χαρακτηριστικά του Krita
  • Προηγμένες βούρτσες (brushes) σχεδίασης, αερογράφοι (airbrushes), υφές (textures)
  • Χρωματικές παλέτες: RGB, CMYK, LAB, grayscale (γκρίζα κλίμακα)
  • Εργαλεία (Tools): Selection tools (εργαλεία επιλογής), transformation tools (εργαλεία μετασχηματισμού), drawing tools (εργαλεία σχεδίασης)
  • Επίπεδα (Layers): Layer groups (ομάδες επιπέδων), layer masks (μάσκες επιπέδων), layer adjustments (ρυθμίσεις επιπέδων)
  • Επιπλέον θα μπορείς να δημιουργήσεις Animations (κινούμενα σχέδια), να χρησιμοποιήσεις ψηφιακές γραφίδες, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζει και HDR
  
Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι βρήκαμε ένα κανάλι στο youtube με το όνομα «AgeOfAsparagus», το οποίο ανεβάζει χρήσιμους οδηγούς για το Krita. Σίγουρα θα σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα με την εφαρμογή και θα τα  βρεις κάνοντας κλικ εδώ.

Έκδοση: 5.2.2
Μέγεθος: 146 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux / Windows All / Mac OS
Κατασκευαστής: Krita
Πηγή: krita.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal