kdenlive - Επαγγελματικό και δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για Windows και Linux

kdenlive - Δωρεάν επεξεργασία βίντεο για Windows και Linux

To kdenlive είναι ένα ανοικτού κώδικα και δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για υπολογιστές.  Θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο εύκολα εργαλεία για επεξεργασία και δημιουργία βίντεο που είναι διαθέσιμα ως δωρεάν, αφού μοιάζει πολύ με το κλασικό και εύκολο Windows Movie Maker που όλοι συνηθίσαμε μέχρι και τα Windows 7. Βέβαια, εδώ έχουμε να κάνουμε με περισσότερα διαθέσιμα εργαλεία για να μπορέσεις να δημιουργήσεις πιο «επαγγελματικές» παραγωγές. 
Διαθέτει ένα απλό και εύκολο στη χρήση interface και προορίζεται για βασική αλλά και επαγγελματική επεξεργασία, ανάλογα τι θέλεις να φτιάξεις και πόσο θέλεις να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες του kdenlive.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι πριν κάποια χρόνια, το kdenlive ήταν προνόμιο των Linuxάδων αφού μόνο για Linux λειτουργικά συστήματα υπήρχε έκδοση, αλλά τώρα το βλέπουμε και σε έκδοση για Windows αλλά και Macintosh.  

Αν πάλι δεν είσαι καθόλου εξοικειωμένος με τέτοιου είδους προγράμματα, υπάρχουν αρκετά βίντεο (νέα & παλιά) στο Youtube με οδηγίες χρήσεως. Κάτι αξιόλογο και σύγχρονο (σε βίντεο-οδηγό) είδαμε πρόσφατα και στην Ελληνική γλώσσα: Πως κάνουμε μοντάζ με το δωρεάν kdenlive

Έκδοση: 23.04.3
Μέγεθος: ~96 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: Kdenlive
Πηγή: kdenlive.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal