SliTaz GNU/Linux - Δώστε ζωή στους παλιούς υπολογιστές σας


Το SliTaz GNU/Linux είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα.  Το χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι ότι σε μέγεθος είναι πολύ μικρό (περίπου 40ΜΒ) αλλά πολύ γρήγορο και πλήρως λειτουργικό μετά την εγκατάσταση στον σκληρό σας δίσκο.

Μετά την εγκατάσταση, θα δείτε ότι καταναλώνει ελάχιστη μνήμη (περίπου 54 MB), οπότε είναι ότι καλύτερο έχετε για τους παλιούς υπολογιστές.

Στο download link που σας δίνουμε, σας προτρέπουμε να κατεβάσετε την Rolling διανομή, μιας και πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να έχεις μια rolling παρά κάθε τρεις και λίγο να αναβαθμίζεις σε νέα έκδοση.

Τι είναι όμως Rolling διανομή;

Οι περισσότερες διανομές Linux βγάζουν μια νέα έκδοση κάθε μερικούς μήνες. Το Ubuntu, για παράδειγμα, κυκλοφορεί μια νέα έκδοση κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει πως αν χρησιμοποιούμε το Ubuntu, και θέλουμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή την πιο τελευταία έκδοση, θα πρέπει κάθε έξι μήνες να κάνουμε είτε αναβάθμιση, είτε πλήρη επανεγκατάσταση.

Στις Rolling διανομές, όμως, δεν υπάρχουν διακριτές εκδόσεις, ούτε χρειάζεται ποτέ να αναβαθμιστεί συνολικά το λειτουργικό. Τρέχοντας τις κανονικές αναβαθμίσεις, έχουμε ανά πάσα στιγμή τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού.

Έκδοση: 5.0
Μέγεθος: 43 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: SliTaz GNU/Linux
Πηγή: slitaz.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Download
Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.