Ascgen - Μετατρέπουμε δωρεάν τις φωτογραφίες μας σε πορτρέτα με χαρακτήρες

Ascii Generator - φωτογραφίες από γράμματα και αριθμούς


Το Ascgen (Ascii Generator) είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τι φωτογραφίες μας σε καλλιγραφικά πορτρέτα με διάφορους χαρακτήρες (γράμματα και αριθμούς), με τον γνωστό κώδικα ASCII. Το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε και νομίζω είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Μπορείς να «παίξεις» με τις ρυθμίσεις, να αλλάξεις τους χαρακτήρες που θα εμφανίζονται, να βάλεις χρώμα στο αποτέλεσμα και να το αποθηκεύσεις ως εικόνα ή κείμενο!

Το πρόγραμμα διαθέτει και μετάφραση στα ελληνικά, κατεβάζοντας αυτό το αρχείο και τοποθετώντας το μέσα στον φάκελο της εφαρμογής.

Ας δούμε τι είναι ο κώδικας ASCII
Ο κώδικας ASCII  (American Standard Code for Information Interchange- Αμερικανικός Πρότυπος Κώδικας για Ανταλλαγή Πληροφοριών) είναι ένα κωδικοποιημένο σύνολο χαρακτήρων του λατινικού αλφάβητου όπως αυτό χρησιμοποιείται σήμερα στην Αγγλική γλώσσα και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες. Χρησιμοποιείται για αναπαράσταση κειμένου στους υπολογιστές, σε συσκευές τηλεπικοινωνίας, καθώς και σε άλλες συσκευές που δουλεύουν με κείμενο. Οι περισσότερες σύγχρονες κωδικοποιήσεις χαρακτήρων βασίζονται στον ASCII, αν και υποστηρίζουν πολύ περισσότερους χαρακτήρες.

σ.σ: Μπορεί το πρόγραμμα να σταμάτησε τα updates (μάλλον δεν χρειάζονται), δουλεύει απροβλημάτιστα στα Windows 11. 

Έκδοση: 2.0
Μέγεθος: 140 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Jonathan Mathews
Πηγή: ascgendotnet.jmsoftware.co.uk
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal