AMPC - Δωρεάν Ελληνική εφαρμογή για να γνωρίσεις καλύτερα τον υπολογιστή σου


Πρόκειται για ένα δωρεάν ελληνικό πρόγραμμα όπου μας δίνει πληροφορίες για το σύστημά μας, δηλαδή τι υπολογιστή έχουμε με απλό, γρήγορο και κατανοητό τρόπο. 

Συγκεκριμένα με το AMPC (About My PC) μπορoύμε πατώντας το κουμπί «Πληροφορίες υλικού» να δούμε τον επεξεργαστή που «φοράμε» και με πόσου πυρήνες είναι, λεπτομέρειες για την κάρτα γραφικών αλλά και τη χωρητικότητα της μνήμης RAM και πόση καταναλώνουμε τη δεδομένη στιγμή.

Πατώντας το κουμπί «Πληροφορίες συστήματος» μπορούμε να δούμε το λειτουργικό σύστημα που έχουμε, σε τι αρχιτεκτονική είναι (32bit ή 64bit), ποια έκδοση είναι, την ανάλυση οθόνης κ.α.  

Στις «Πληροφορίες χρήστη» βλέπουμε το όνομα που έχουμε δώσει στον υπολογιστή, αν έχουμε το CAPS LOCK και το NUM LOCK ενεργοποιημένο, και το σημαντικότερο σε αυτή τη καρτέλα είναι πως μπορούμε να δούμε την IP διεύθυνσή μας. 

Επίσης, το πρόγραμμα είναι portable, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση παρά μόνο να «τρέξουμε» το εκτελέσιμο αρχείο και η εφαρμογή θα ανοίξει.

Τέλος, διαθέτει δικό του εργαλείο αναζήτησης στο διαδίκτυο μέσω της Google. Το έχουμε ξαναπεί από το dwrean.net. Στηρίζουμε τις ελληνικές προσπάθειες.

Σημαντικό: Για να το εγκαταστήσετε θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στο σύστημά σας το net framework 4.5 ή και να ανώτερο.

Έκδοση: 5.1.0.0
Μέγεθος: 212 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All 
Κατασκευαστής: Παντελής Σ.
Πηγή: https://pspartalis.gr/
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέaα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram