LXLE 16.04.4 - Καταπληκτική διανομή για να «πετάει» το παλιό σας PC

Διανομή Linux για παλιούς υπολογιστές


Μία ακόμα καταπληκτική διανομή, βασισμένη στο Ubuntu και συγκεκριμένα πρόκειται για μια παραλλαγή του Lubuntu, το LXLE (από το ακρωνύμιο Lubuntu Extra Life Extension) «φοράει» το ελαφρύ γραφικό περιβάλλον LXDE και κάνει τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο ενώ έχει ενσωματωμένους drivers και για πιο παλιό hardware που δεν υποστηρίζουν οι νέοι πυρήνες των διανομών μπορώντας έτσι να τρέξει και σε παλιότερα μηχανήματα.

Από τα σχόλια στα διάφορα φόρουμ για την συγκεκριμένη διανομή, είδα ότι αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο και σε πολλούς έχει γίνει το βασικό τους υπολογιστικό σύστημα. Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό, ότι πρόκειται για μια διανομή που είναι βασισμένη πάντα σε εκδόσεις μακράς υποστήριξης (LTS), δηλαδή οι διανομές LTS υποστηρίζονται για 5 χρόνια με αναβαθμίσεις. Οπότε, γι αυτούς που δεν θέλουν κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουν εκδόσεις, το LXLE είναι ιδανικό.

Στο Download link που σας δίνουμε, θα δείτε την τελευταία έκδοση του LXLE (16.04.4) σε 32bit και 64bit συστήματα.

Έκδοση: 16.04.4
Μέγεθος: 1.4 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: lxle.net
Πηγή: lxle.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram