Εδώ ψάχνεις...

Retroshare 0.6.0 - Ανταλλάξτε μηνύματα και αρχεία με ασφάλεια!

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Στις μέρες μας πολλές φορές ακούμε για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, ότι κρύβονται διάφορες υπηρεσίες πίσω από την αλίευση των δεδομένων και μηνυμάτων που ανταλλάσσουμε και γενικά ότι ζούμε σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτεθούμε.

Το Retroshare είναι από τα λίγα προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά και αρχείων που μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Χρησιμοποιεί το γνωστό πρωτόκολλο SSL, και για όσους δεν γνωρίζουν: Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Netscape και σχεδιάστηκε για να παρέχει ασφάλεια κατά τη μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο.

Με λίγα λόγια η επικοινωνία και η μεταφορά αρχείων γίνεται κρυπτογραφημένα και όπως μας λένε οι δημιουργοί της εφαρμογής δεν υπάρχει κάποιος κεντρικός σέρβερ ή μία εταιρία που να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.

Σημείωση: Στο download link που σας δίνουμε θα μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα της εφαρμογής για να επιλέξετε το κατέβασμα του αρχείου ανάλογα το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Έκδοση: 0.6.0
Μέγεθος: 20.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: Retroshare Team
Πηγή: retroshare.sourceforge.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr