Retroshare 0.6.5 - Ανταλλάξτε μηνύματα και αρχεία με ασφάλεια

Δωρεάν πρόγραμμα για επικοινωνία και ανταλλαγή αρχείων με ασφάλεια

Στις μέρες μας πολλές φορές ακούμε για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, ότι κρύβονται διάφορες υπηρεσίες πίσω από την αλίευση των δεδομένων και μηνυμάτων που ανταλλάσσουμε και γενικά ότι ζούμε σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτεθούμε.

Το Retroshare είναι από τα λίγα προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά και αρχείων που μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Χρησιμοποιεί το γνωστό πρωτόκολλο SSL, και για όσους δεν γνωρίζουν: Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Netscape και σχεδιάστηκε για να παρέχει ασφάλεια κατά τη μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο.

Με λίγα λόγια η επικοινωνία και η μεταφορά αρχείων γίνεται κρυπτογραφημένα και όπως μας λένε οι δημιουργοί της εφαρμογής δεν υπάρχει κάποιος κεντρικός σέρβερ ή μία εταιρία που να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.

Σημείωση: Στο download link που σας δίνουμε θα μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα της εφαρμογής για να επιλέξετε το κατέβασμα του αρχείου ανάλογα το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Διατίθεται για Windows, Linux και MacOS, ενώ υπάρχει και μια έκδοση για Android Smartphones.

Έκδοση: 0.6.5
Μέγεθος: 20.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / MacOS / Android
Κατασκευαστής: Retroshare Team
Πηγή: retroshare.sourceforge.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram