PDF Booklet - Δωρεάν πρόγραμμα για εκτύπωση μικρών βιβλίων (booklets)

Το PDF Booklet είναι ένα δωρεάν λογισμικό φτιαγμένο σε γλώσσα Python του οποίου ο πρώτος στόχος ήταν η δημιουργία εκτυπώσιμου βιβλίου από αρχεία PDF. Με τον καιρό έχει σχεδόν τελειοποιηθεί και επεκταθεί σε περισσότερες λειτουργίες. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε δείτε την παρακάτω εικόνα:

Δημιουργία booklet
Για να δημιουργηθεί ένα βιβλίο θα πρέπει η Α4 να χωριστεί στα δύο όπου το πρώτο μέρος να είναι η 1η σελίδα και το δεύτερο η τελευταία - στο παράδειγμά μας βλέπετε πως γίνεται


Όλα αυτά είναι απαραίτητα όταν θέλουμε να εκτυπώσουμε ένα αρχείο PDF σε σελίδες διπλής όψης, επειδή γενικά τα περιθώρια δεν είναι σωστά για μια τέτοια δουλειά και οι μονές μαζί με τις ζυγές σελίδες δεν αντιστοιχούν επακριβώς, ή τα εσωτερικά περιθώρια είναι πολύ μικρά και η ανάγνωση μπορεί να είναι δύσκολη (για ένα μεγάλο βιβλίο), ή τα εξωτερικά περιθώρια είναι πολύ μικρά και εκεί που γίνεται η σύνδεση/συρραφή του βιβλίου μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν με το PDF Booklet μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά μέσα σε λίγα λεπτά και να εκτυπώσουμε σωστά το βιβλίο μας ή το φυλλάδιο. Εξάλλου, η λέξη Booklet υποδηλώνει μικρά βιβλιαράκια, ουσιαστικά για προωθητικές ενέργειες και διαφήμιση.  

Το πρόγραμμα, εκτός από Windows, μπορούμε να το βρούμε δωρεάν και για Linux λειτουργικά συστήματα. Παραθέτουμε μερικές εικόνες από το πρόγραμμα για να καταλάβουμε καλύτερα περί τίνος μιλάμε:


booklets

εκτύπωση μικρών βιβλίων

Δωρεάν εκτύπωση μικρών βιβλίων


Έκδοση: 3.1.4
Μέγεθος: 12.1 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: pdfbooklet.sourceforge.net
Πηγή: pdfbooklet.sourceforge.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram