Εδώ ψάχνεις...

PdfBooklet 2.3.3 - Δωρεάν πρόγραμμα για εκτύπωση βιβλίων (booklets)

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Το PdfBooklet είναι ένα δωρεάν προγραμματάκι φτιαγμένο σε γλώσσα Python του οποίου πρώτος στόχος ήταν η δημιουργία εκτυπώσιμου βιβλίου από αρχεία pdf. Με τον καιρό έχει σχεδόν τελειοποιηθεί και επεκταθεί σε περισσότερες λειτουργίες. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε δείτε την παρακάτω εικόνα:

Για να δημιουργηθεί ένα βιβλίο θα πρέπει η Α4 να χωριστεί στα 2 όπου το πρώτο μέρος να είναι η 1η σελίδα και το δεύτερο η τελευταία- στο παράδειγμά μας βλέπετε πως γίνεται

Όλα αυτά είναι απαραίτητα, αν θέλετε να εκτυπώσετε ένα αρχείο pdf σε σελίδες διπλής όψης, επειδή γενικά τα περιθώρια δεν είναι σωστά για μια τέτοια δουλειά και οι μονές και ζυγές σελίδες δεν αντιστοιχούν επακριβώς, ή τα εσωτερικά περιθώρια είναι πολύ μικρά και η ανάγνωση μπορεί να είναι δύσκολη (για ένα μεγάλο βιβλίο), ή τα εξωτερικά περιθώρια είναι πολύ μικρά και εκεί που γίνεται η σύνδεση του βιβλίου θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν με το PdfBooklet μπορούμε να κάνουμε αυτή την συγκεκριμένη δουλειά μέσα σε λίγα λεπτά και να εκτυπώσουμε σωστά το βιβλίο μας ή το φυλλάδιο. Εκτός από windows, υπάρχει έκδοση και για Linux λειτουργικά συστήματα.

Σας παραθέτουμε μερικές εικόνες από το πρόγραμμα για να καταλάβετε καλύτερα περί τίνος μιλάμε:

Έκδοση: 2.3.3
Μέγεθος: 12.1 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: pdfbooklet.sourceforge.net
Πηγή: pdfbooklet.sourceforge.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr