FocusWriter - Καταπληκτική αίσθηση γραψίματος χωρίς περισπασμούς

FocusWriter - Δεν θα σταματάς να γράφεις


Όσοι αγαπάνε το γράψιμο θα αγαπήσουν και το FocusWriter! Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή, απλή και αυτό που κάνει τη διαφορά από άλλους κειμενογράφους είναι το εξαιρετικό περιβάλλον γραφής χωρίς περισπασμούς!

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλει ένας συγγραφέας ή αρθρογράφος είναι να μην αποσπάται η προσοχή του από το γράψιμο. Το FocusWriter το κάνει με επιτυχία χάρη στο κρύψιμο περιττών εμφανίσεων από διάφορα εργαλεία καθώς και η πλήρη κάλυψη του κειμενογράφου σε όλη την οθόνη!

Συνήθως, στους κειμενογράφους βλέπουμε μπάρες εργαλείων γύρω από την περιοχή γραψίματος με αποτέλεσμα ο συγγραφέας να μη συγκεντρώνεται απόλυτα στο γράψιμο του.

Εδώ δε θα έχεις τέτοιο πρόβλημα αφού υπάρχει μια κρυφή φόρμα εργαλείων που θα φανεί μόνο αν μετακινήσεις τον κέρσορα του ποντικιού στα άκρα της οθόνης! Δεν είναι όμως ένα απλός κειμενογράφος διαθέτει διάφορα χρήσιμα εργαλεία αφού μπορείς να βάλεις χρονομέτρηση, να θέτεις στόχους με τις λέξεις που πρέπει να γράφεις καθημερινώς αλλά και να βάζεις υπενθυμίσεις. Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ αφού μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση του κειμενογράφου με εκπληκτικά προ-εγκατεστημένα θέματα. Νομίζω θα ενθουσιαστείς από την προσεγμένη δουλειά που έχει γίνει στο FocusWriter.

Επίσης, οι λάτρεις της κλασικής γραφής θα μπορούν να προσθέσουν ηχητικά εφέ παλιάς γραφομηχανής καθώς πληκτρολογούν ενώ θα μπορούν να δουν άμεσα τον συνολικό αριθμό λέξεων που έχουν γράψει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Φυσικά, το πρόγραμμα είναι πλήρως στην Ελληνική γλώσσα και διαθέτει ορθογραφικό έλεγχο.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αποθηκευτεί στις γνωστές μορφές docx, txt, rtf και odt. Το FocusWriter διατίθεται για Windows, Linux και Mac Λειτουργικά συστήματα ενώ υπάρχει και φορητή (portable) έκδοση.

Έκδοση: 1.8.2
Μέγεθος: 35.9 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: Graeme Gott 
Πηγή: gottcode.org 
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram