2048 - Το διαχρονικό Mind Game που κέρδισε εκατομμύρια φίλους

2048 - mind game

Ο 19χρονος Ιταλός προγραμματιστής Gabriele Cirulli κατάφερε να εντυπωσιάσει το διαδίκτυο με μία απλή εφαρμογή/παιχνίδι που δημιούργησε to 2014, και αποτελεί διαχρονικό εθισμό με όνομα 2048.

Πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι αντιληπτικής ικανότητας (mind game) στο οποίο χρησιμοποιώντας τα βελάκια του πληκτρολογίου ή του κινητού μας, μετακινούμε αριθμημένα πλακίδια.
Όταν δύο πλακίδια με τον ίδιο αριθμό έρθουν σε επαφή, συγχωνεύονται σε ένα και διπλασιάζεται ο αριθμός. Για παράδειγμα εάν το 8 έρθει μαζί με άλλο 8 γίνεται 16 κ.ο.κ. Μόνο πλακίδια με ίδιο αριθμό μπορούν να «παντρευτούν». Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να σημειώσει σε ένα πλακίδιο το 2048!

Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο! Αν δεν μπορείτε να το "τερματίσετε" τουλάχιστον θα σας κρατήσει παρηγοριά το Hiscore για κοντράρισμα με τους φίλους σας. Μετά την απρόσμενη επιτυχία του 2048, πολλοί κλώνοι του παιχνιδιού εμφανίστηκαν για να «κλέψουν» από την δόξα του αλλά όπως ξέρουμε όλοι, σαν την αυθεντική έκδοση, δεν έχει!

Εκτός από την κλασική έκδοση που μπορεί να παιχτεί απευθείας από τον browser, υπάρχουν αντίστοιχες εκδόσεις για Android και iOS συσκευές. Όλα αυτά θα τα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Έκδοση: -
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android / iOS
Κατασκευαστής: Gabriele Cirulli
Πηγή: gabrielecirulli.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram