MySQL - Η δημοφιλέστερη βάση δεδομένων στον κόσμο

Η δημοφιλέστερη δωρεάν πλατφόρμα δημιουργίας βάσης δεδομένων

Η MySQL είναι μια δωρεάν και ανοικτού κώδικα βάση δεδομένων και η δημοφιλέστερη στον κόσμο, που υποστηρίζεται από μια ενεργή κοινότητα ενθουσιωδών προγραμματιστών ανοικτού κώδικα.

Είναι κατάλληλη για κατασκευή διαδικτυακών εφαρμογών και δημιουργία ιστοσελίδων. Αυτό που στην ουσία κάνει η MySQL είναι να τρέχει έναν εξυπηρετητή (server) παρέχοντας πρόσβαση σε πολλούς χρήστες σε ένα σύνολο βάσεων δεδομένων.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα του πόσου ισχυρή είναι, οι υπηρεσίες που τη χρησιμοποιούν «μιλάνε» από μόνες τους: YouTube, Paypal, Linkedin, Facebook, Twitter, Ebay, Cisco, Verizon, Uber, Tesla, Netflix, Github, κ.α.

δωρεάν βάσεις δεδομένων

Είναι διαθέσιμη για Windows, Linux, MacOS και freeBSD λειτουργικά συστήματα και είναι μεταφρασμένη στην Ελληνική γλώσσα. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν δωρεάν βιντεομαθήματα στα ελληνικά για την SQL/MySQL που μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Δωρεάν Μαθήματα SQL/MySQL

Έκδοση: 8.0.20
Μέγεθος: 420.6 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: Oracle Corporation
Πηγή: mysql.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram