NoDrives Manager - Πως να κρύψεις τον σκληρό σου δίσκο

hidden hard drive


Με το δωρεάν πρόγραμμα NoDrives Manager έχεις τη δυνατότητα να κρύψεις οποιοδήποτε drive θέλεις από τον υπολογιστή σου. Δηλαδή, εάν έχεις 2 partitions του σκληρού σου δίσκου C και D, μπορείς να κρύψεις για παράδειγμα τον D. Φυσικά, ο δίσκος θα είναι προσβάσιμος απλά δεν θα φαίνεται στον Windows Explorer.

Δες ένα παράδειγμα της εφαρμογής στον δικό μου υπολογιστή:

Αποφάσισα να κρύψω το D partition. Δες τον Windows Explorer του υπολογιστή μου, πριν αποφασίσω να κρύψω το ένα partition:

Πως κρύβουμε τον σκληρό δίσκο
Βλέπεις τα 2 partitions C και D στον υπολογιστή μου

Τρέχοντας την εφαρμογή, μου δίνεται η δυνατότητα απόκρυψης των Drives που επιθυμώ επιλέγοντας το αντίστοιχο γράμμα τους (letter). Εγώ διαλέγω τον D:

Πως κρύβουμε τον σκληρό δίσκο

Όπως βλέπεις στην παραπάνω εικόνα, θα πρέπει να σώσω (save Changes) τις αλλαγές που έκανα. Προαιρετικά, μπορώ να ορίσω και έναν κωδικό, ώστε να μην έχει κανείς άλλος πρόσβαση.

Σημαντικό: Για να μπορέσεις να δεις τις αλλαγές, θα πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου.

Μετά την επανεκκίνηση, όπως βλέπεις δεν υπάρχει το D partition, ή μάλλον και για να ακριβολογούμε, δεν φαίνεται.

Πως κρύβουμε τον σκληρό δίσκο

Αν τώρα θέλεις να επαναφέρεις το Partition D, θα πρέπει να ανοίξεις πάλι το πρόγραμμα και να απο-επιλέξεις το γράμμα D.  Κάντο Save, επανεκκίνηση και Voila!

σ.σ: Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα διαθέτει και portable έκδοση, που σημαίνει ότι μπορείς να το τρέξεις χωρίς εγκατάσταση στον υπολογιστή σου.   

Έκδοση: 1.2.0
Μέγεθος: 4.6 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: nodrvman.sourceforge.net/
Πηγή: nodrvman.sourceforge.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal