QGIS - Καταπληκτικό Open Source πρόγραμμα Χαρτογράφησης

QGIS - Δωρεάν πρόγραμμα χαρτογράφησης


To Quantum GIS (QGIS) είναι μια φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή, που επιτρέπει την προβολή, διαχείριση, επεξεργασία, ανάλυση δεδομένων και σύνθεση εκτυπώσιμων χαρτών. Με λίγα λόγια, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να κάνεις χαρτογράφηση! Είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και διατίθεται εντελώς δωρεάν. Αυτή τη στιγμή τρέχει στην έκδοση 3.24.3 με κωδική ονομασία «Tisler». 

Υποστηρίζει πολλαπλά διανυσματικά, εικονιστικά πρότυπα αρχείων, πολλαπλούς τύπους βάσεων δεδομένων και αντίστοιχη λειτουργικότητα γι αυτά.

Είναι ένα αρκετά εξειδικευμένο εργαλείο και γιαυτό ψάξαμε και βρήκαμε ορισμένα Ελληνικά εγχειρίδια και οδηγούς για το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το QGIS:




Επίσης, υπάρχει μια τεράστια συλλογή από δωρεάν plugins της εφαρμογής για να την εμπλουτίσεις με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Θα τα βρείς εδώ.

Τέλος, στο download link που σου δίνω στο τέλος του άρθρου, θα δεις ότι το QGIS είναι διαθέσιμο για Windows, Linux, Mac OS και Android λειτουργικά συστήματα.

σ.σ: Ευχαριστούμε τον Σάββα Κούπκα για την υπόδειξη του προγράμματος.

Έκδοση: 2.18.1
Μέγεθος: ~ 1.0 GB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Android
Κατασκευαστής: qgis.org
Πηγή: qgis.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram