Εδώ ψάχνεις...

QGIS 2.18.1 - Καταπληκτικό Open Source πρόγραμμα Χαρτογράφησης

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016


To Quantum GIS (QGIS) είναι μια φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή, που επιτρέπει την προβολή, διαχείριση, επεξεργασία, ανάλυση δεδομένων και σύνθεση εκτυπώσιμων χαρτών. Δηλαδή μπορείτε να κάνετε Χαρτογράφηση! Είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και διατίθεται εντελώς δωρεάν. Αυτή την στιγμή τρέχει στην έκδοση 2.18.1 με κωδική ονομασία Las Palmas.

Υποστηρίζει πολλαπλά διανυσματικά, εικονιστικά πρότυπα αρχείων, πολλαπλούς τύπους βάσεων δεδομένων και αντίστοιχη λειτουργικότητα γι αυτά.


Είναι ένα αρκετά εξειδικευμένο εργαλείο και γιαυτό ψάξαμε και βρήκαμε τρία σεμινάρια/εγχειρίδια χρήσης στα Ελληνικά σε μορφή PDF που μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ. Τα σεμινάρια αφορούν παλιότερες εκδόσεις της εφαρμογής αλλά σας βάζει στο κλίμα για τα καλά.


Επίσης, υπάρχει μια τεράστια συλλογή από δωρεάν plugins της εφαρμογής για να την εμπλουτίσετε με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Θα τα βρείτε εδώ.

Τέλος, στο download link που σας δίνουμε θα δείτε ότι το QGIS είναι διαθέσιμο για Windows, Linux, Mac OS και Android λειτουργικά συστήματα.

σ.σ: Ευχαριστούμε τον Σάββα Κούπκα για την υπόδειξη του προγράμματος.

Έκδοση: 2.18.1
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Android
Κατασκευαστής: qgis.org
Πηγή: qgis.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
 
Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr