Pale Moon - Δωρεάν και γρήγορος browser που τρέχει ακόμα Flash εφαρμογές

Pale Moon - Δωρεάν και ανοικτού κώδικα web browser



Το Pale Moon ξεκίνησε πριν από χρόνια ως ένας βελτιωμένος κλώνος του γνωστού μας browser Firefox και πλέον χρησιμοποιεί δική του Open Source μηχανή επ' ονόματι «Goanna» και παρόλο που είναι αρκετά κοντά στον τρόπο που λειτουργεί με browsers που έχουν ως βάση τη μηχανή «Gecko» (Mozilla Firefox και το SeaMonkey), η μηχανή αυτή προσφέρει ένα διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών. Στην ουσία, το Goanna είναι ανεξάρτητη fork μηχανή του Gecko. 

Fork, εννοούμε στην τεχνολογία του ανοικτού κώδικα, όταν παίρνουμε (πιρουνιά) βασικά στοιχεία από ένα πρόγραμμα και φτιάχνουμε ένα δικό μας.

Όπως προαναφέραμε, το Pale Moon, είναι ανοικτού κώδικα (Open Source) και όπως αναφέρουν οι προγραμματιστές του, πρόκειται για έναν γρήγορο browser, με διαφορά στην ταχύτητα ανοίγματος σελίδων καθώς και ελαφρά χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης. 

 Το Pale Moon συνεχώς αναβαθμίζεται και είναι πάντα ενημερωμένο, έχει τα δικά του πρόσθετα για να το εμπλουτίσετε, μια μεγάλη γκάμα από διάφορα themes , Ελληνική γλώσσα στο μενού του, και φυσικά μπορούμε να του προσθέσουμε και ελληνικό λεξικόΔιατίθεται για Windows και Linux λειτουργικά συστήματα ενώ διαθέτει και μια portable έκδοση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Pale Moon ακόμα δέχεται και είναι συμβατό με προγράμματα που τρέχουν σε Java, Flash και Silverlight. 

Έκδοση: 29.2.0
Μέγεθος: 36 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: Moonchild Productions
Πηγή: palemoon.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram