[How to]: Στείλε αυτόματες απαντήσεις μέσω Gmail

Αυτόματη απάντηση σε email μέσω του Gmail της Google


Σε περιόδους που λείπουμε από το σπίτι λόγω διακοπών ή από το γραφείο και δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με τα email μας, το Gmail της google έχει ενσωματωμένη την επιλογή αυτόματης απάντησης σε όλα τα εισερχόμενα email.

Πως ενεργοποιώ την αυτόματη απάντηση

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Πηγαίνουμε στις «Ρυθμίσεις» του Gmail επιλέγοντας το γραναζάκι πάνω δεξιά, και στην καρτέλα "Γενικά" πηγαίνουμε (σκρολάρουμε) τέρμα κάτω όπου θα δούμε την επιλογή της αυτόματης απάντησης, να όπως την εικόνα που ακολουθεί:

Όπως βλέπoυμε στην παραπάνω εικόνα, αρχικά επιλέγουμε την «ενεργοποίηση αυτόματης απάντησης» και μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία έναρξης των αυτόματων απαντήσεων αλλά και λήξης αυτών. Βάζουμε το θέμα/τίτλο του email μας π.χ: «Είμαστε διακοπές» και κάτω στο κενό πλαίσιο, γράφουμε το κείμενο που θέλουμε να λαμβάνουν όσοι μας στέλνουν email. 

Αν θα παρατηρήσεις, η τελευταία επιλογή που υπάρχει είναι η αυτόματη απάντηση μόνο σε πρόσωπα των επαφών μας. Αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, απλά επιλέγουμε αυτό το κουτάκι.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram