Εδώ ψάχνεις...

Linux Lite 3.2 - Ακόμα μία ελαφριά διανομή για παλιούς υπολογιστές

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017


Αν θέλετε ένα απλό χωρίς πολλά φρου φρου και αρώματα λειτουργικό σύστημα, και να τρέχει απρόσκοπτα στον παλιό σας υπολογιστή, τότε το Linux Lite είναι μια ακόμη καλή λύση! Οι δημιουργοί της διανομής μας δίνουν minimum απαιτήσεις 700MHz επεξεργαστή και 512 MB μνήμη RAM. Οπότε καταλαβαίνετε ότι αρκετά παλιοί υπολογιστές θα τρέχουν άνετα στο Linux Lite. Είναι βασισμένο στην δημοφιλής διανομή Ubuntu 16.04.1 LTS και "τρέχει" το ελαφρύ γραφικό περιβάλλον του XFCE.

Τώρα, αυτό που πρέπει να προσέξετε πριν κατεβάσετε τη διανομή, είναι η μνήμη RAM που διαθέτει ο υπολογιστής στον οποίο θα κάνετε εγκατάσταση το Linux Lite. Εαν διαθέτει πάνω από 4GB RAM τότε επιλέξτε την 64bit έκδοση, ενώ με λιγότερο από 4GB επιλέξτε την 32bit έκδοση.

Αν είστε αρχάριος στο Linux, σας προτείνουμε έναν πολύ ωραίο οδηγό στα ελληνικά από τον ειδικό και γνωστό για τις Αναλυτικές του και ευκολοδιάβαστες παρουσιάσεις, Άγγελο Κυρίτση από το Pcsteps.gr.

Έκδοση: 3.2
Μέγεθος: 977 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: linuxliteos.com
Πηγή: linuxliteos.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr