NAPS2 - Φτιάξε ολόκληρα PDF από πολλές εικόνες και PDF αρχεία

Φτιάξε PDF βιβλία από εικόνες



Το NAPS2 (Not Another PDF Scanner 2) είναι μια δωρεάν εφαρμογή μέσω της οποίας μας δίνεται η δυνατότητα να φορτώσουμε διάφορα σαρωμένα ή μη αρχεία εικόνων αλλά και PDF, να τα επεξεργαστούμε και να τα αποθηκεύσουμε σε μορφή PDF, TIFF, JPEG, PNG, και άλλες μορφές εικόνων.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση. Το περιβάλλον της εφαρμογής εμφανίζει τις μικρογραφίες όλων των εγγράφων που έχουν φορτωθεί και  εύκολα μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στα προαναφερθέντα φορμάτ. 

Επίσης, διαθέτει επεξεργασία των αρχείων που ανεβάσαμε στην εφαρμογή, όπως επιλογή περιστροφής (το γνωστό rotate), κατανομή των αρχείων με τη σειρά που θέλουμε, περικοπή ή να αλλάξουμε τη φωτεινότητα και το κοντράστ. 

Αξίζει να αναφερθεί πως υποστηρίζει OCR (optical character recognition), δηλαδή αναγνωρίζει το κείμενο από τις σαρωμένες εικόνες και μπορούμε να αναζητήσουμε λέξεις-φράσεις κλειδιά στο PDF που θα φτιάξουμε για πιο γρήγορη εύρεση. Φυσικά, το OCR διατίθεται και στην Ελληνική γλώσσα όπως και το μενού του NAPS2 είναι εξολοκλήρου μεταφρασμένο στα ελληνικά. 

Τέλος, να πούμε πως διατίθεται δωρεάν για Windows, Mac και Linux λειτουργικά συστήματα, όπως υπάρχει διαθέσιμη και μια Portable έκδοση. 

Έκδοση: 6.1.2
Μέγεθος: 2.3 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: ben-cyanfish
Πηγή: sourceforge.net/projects/naps2
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal