Voyager 16.04.1.1 (LTS) - Το πιο όμορφο XFCE γραφικό περιβάλλον που υπάρχει


Υπάρχουν πολλές διανομές που βασίζονται ή και αποτελούν κλώνους του Ubuntu. Ελάχιστες όμως είναι αυτές που ξεχωρίζουν, έχοντας να προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Μια από αυτές, πάντα μιλώντας υποκειμενικά, είναι και το Voyager. Μας έρχεται από τη Γαλλία και στηρίζεται στο Ubuntu 16.04.1 (LTS) ή αν θέλετε στο Xubuntu.

Αυτό όμως που κάνει δελεαστική τη συγκεκριμένη διανομή είναι το πανέμορφο XFCE (γραφικό περιβάλλον) που μας προσφέρει, σε συνδυασμό με ένα φιλικό εργαλείο σε περιβάλλον γραφικών μέσα από το οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε το Conky. Το Conky είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει την παραμετροποίηση της επιφάνειας εργασίας με όμορφα και χρηστικά εργαλεία να προσθέσεις όπως ο καιρός, η ώρα, live λειτουργίες θερμοκρασιών της CPU, GPU και άλλα όμορφα πράγματα.

Σίγουρα όμως, το Voyager, προτείνεται για υπολογιστές που έχουν χαμηλή επεξεργαστική ισχύ και λίγη RAM, μιας και το γραφικό περιβάλλον του XFCE έχει όλα τα φόντα να «σηκώσει» τέτοια συστήματα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα δείτε την ομορφιά αυτής της διανομής:



Έκδοση: 16.04.1.1 LTS
Μέγεθος: 1.3 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Voyager
Πηγή: voyagerlive.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: