AudioStreamer 3.2 - Άκου την μουσική του PC σου από παντού

Δωρεάν εφαρμογή που σου επιτρέπει να παίζεις την μουσική που έχεις στον υπολογιστή του σπιτιού σου, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη

Ναι, αν πήγαινες ταξίδι στην Κίνα και ήθελες να ακούσεις τα τραγούδια που έχεις στο PC σου στην Θεσσαλονίκη, τότε το πρόγραμμα αυτό είναι για σένα.(υπόψιν ε; δεν είναι μόνο γιαυτούς που θα πάνε στην Κίνα) 

Το Audio Streamer είναι ένα δωρεάν και open Source πρόγραμμα για να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα έναν δικό σας σερβερ με τραγούδια από τον υπολογιστή σας για να τα ακούτε από οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκεστε. Η ακρόαση μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε browser.

Τα βήματα είναι τα εξής:

α. Αφού κατεβάσεις το πρόγραμμα που είναι σε συμπιεσμένη μορφή, το αποσυμπιέζεις και τρέχεις το αρχείο "Audiostreamer" με δεξί κλικ και επιλέγεις το "εκτέλεση ως διαχειριστής".

β. Άνοιξε τον Web browser σου, και πληκτρολόγησε: http://localhost:9090, λογικά θα δεις μια οθόνη όπου θα πρέπει να βάλεις username και password. Τα default είναι user= admin και password=start.

γ. Το επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσεις τη διαδρομή προς τη μουσική σου συλλογή. Κάνε κλικ στο εικονίδιο "Manage Settings". Συμπλήρωσε τη διαδρομή προς τη μουσική σου, π.χ. φάκελος: "c:/μουσική" και αποθήκευσε αυτή τη ρύθμιση.




Το AudioStreamer θα σαρώσει το φάκελο για να βρει όλα τα μουσικά αρχεία. Αν θέλεις να προσθέσεις αργότερα και άλλους φακέλους με μουσικά αρχεία θα πρέπει να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία.

δ. Στη συνέχεια και επιλέγοντας "manage users" μπορείς να προσθέσεις χρήστες και να καθορίσεις τα usernames και τα passwords.

ε. Τέλος, για να ακούσεις τη μουσική από οποιοδήποτε μέσο, υπολογιστή ή συσκευή που να συνδέεται στο διαδίκτυο ή στο τοπικό δίκτυό σου, πρέπει να γράψεις στην γραμμή διεύθυνσης του Browser την IP σου, αυτή που χρησιμοποιείς στο τοπικό σου δίκτυο ή την IP που έχει ο υπολογιστή στο διαδίκτυο.

Αν υποθέσουμε ότι η IP μας είναι για παράδειγμα 85.00.00.96 τότε θα πρέπει να πληκτρολογήσεις στην γραμμή του Browser το 85.00.00.96:9090. Αυτό ήταν, λογικά τώρα θα μπορείς να ακούσεις την μουσική σου!

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα demo της εφαρμογής και να εγκληματιστείτε στην χρήση της πριν την χρησιμοποιήσετε στον δικό σας υπολογιστή.

Έκδοση: 3.2
Μέγεθος: 8.5 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: audiostreamer.org
Πηγή: audiostreamer.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram