mIRC - Ο πρόγονος όλων τον chat rooms έχει ακόμα πολύ κόσμο

mIRC - Chat Room

Όλοι πλέον συνηθίσαμε στα καινούρια μέσα άμεσης επικοινωνίας του Internet (Facebook, Skype, Viber κλπ.).Μήπως ήρθε η ώρα να γυρίσουμε και λίγο πίσω; Είπαμε να σου θυμίσω το mIRC. Θα μου πεις «ε και τι να το κάνουμε;»
Το παράδοξο είναι ότι χρησιμοποιείται ακόμα από πάρα πολύ κόσμο και αν μπεις σε γνωστά κανάλια όπως το κλασικό «Hellas» θα το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι . Όποιος λοιπόν θέλει να θυμηθεί τα παλιά μπορεί να κατεβάσει την τελευταία έκδοση από το download link που δίνουμε στο τέλος του άρθρου.

Ας θυμηθούμε όμως πως κάνουμε login σε σερβερ του GRnet και στο κανάλι που φτιάξαμε για το dwrean.net:

• Αφού κατεβάσεις το mIRC και το εγκαταστήσεις, κάνε διπλό κλικ στο εικονίδιο που θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας. 
• Πάτησε «continue».
• Tώρα, πατήστε στο «file ► select server» και κάντε «add» το «srv.irc.gr», δηλαδή τον ελληνικό σερβερ του GRnet, και αφήστε όπως είναι το ports στο «6667». (δες τις εικόνες)


     



• Αφού συνδεθείς με τον σέρβερ τότε επέλεξε κανάλι, στην προκειμένη περίπτωση το «dwrean.net» το νέο μας επίσημο κανάλι στο IRC. 

Επίσης, αν δεν θέλεις να κατεβάσεις το mIRC, μπορείς να μπεις απευθείας και από τον browser σου στον Ελληνικό σέρβερ από εδώ, και βάζοντας ως κανάλι το #dwrean.net

Έκδοση: 7.67
Μέγεθος: 2.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: mIRC
Πηγή: mirc.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram