FixWin 11 - Πως διορθώνουμε συνήθη προβλήματα των Windows με λίγα κλικ

Επιδιόρθωση προβλημάτων στα Windows


Το FixWin είναι ένα δωρεάν και φορητό (portable) εργαλείο που μας βοηθάει να επιλύσουμε συνήθη προβλήματα των Windows 10/11 (πιο κάτω αναφέρουμε πως να επιδιορθώσουμε τα προβλήματα σε Windows 7 και 8.1).

Το πρόγραμμα έχει κατηγοριοποιήσει τις επισκευές, για καλύτερη αναζήτηση του προβλήματος. Θα δούμε στα αριστερά 7 κύριες κατηγορίες: File Explorer, Internet & Connectivity, System Fixes, System Tools, Advanced System Information, Troubleshooters και Additional Fixes.

Όπως μας λένε και οι δημιουργοί του FixWin, το καλύτερο μέρος αυτών των εργαλείων είναι το Troubleshooters, όπου μας προσφέρονται 18 κουμπιά για απευθείας διόρθωση συνηθισμένων προβλημάτων των Windows χωρίς να ανοίγουμε τον Πίνακα ελέγχου και να ψάχνουμε για τα προβλήματα.

Χρησιμοποιώντας το FixWin:

1.
Αρχικά, προτείνουμε την εκτέλεση του "System File Checker" (Έλεγχος αρχείων συστήματος). Αυτό το κουμπί βρίσκεται στην αρχική οθόνη (welcome Page), το οποίο θα «τρέξει» την εντολή "sfc/scannow" και θα ελέγξει για τυχόν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος των Windows και όπου θεωρηθεί αναγκαίο θα τα διορθώσει. Αναμένεται να διαρκέσει 5 έως 10 λεπτά. Εάν ζητηθεί, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας.

Επιδιόρθωση προβλημάτων στα Windows


2. Εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το Windows Store, εκτελούμε από την Welcome Page την επιλογή «Re register Store Apps»

3. Αν έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα με τα Windows, τότε συνιστούμε να τρέξουμε και πάλι από την Welcome Page το «Repair Windows System Image»

4. Στη συνέχεια, προτείνουμε να δημιουργήσουμε ένα σημείο επαναφοράς του συστήματος από την ίδια καρτέλα της Welcome page κάνοντας κλικ στο "Create Restore Point". Αυτό είναι σημαντικό, διότι είναι ζωτικής σημασίας αυτή η ενέργεια να γίνεται πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημά μας.

5. Αφού κάνουμε τα παραπάνω - κάθε φορά να εκτελούμε μόνο μια επιδιόρθωση και να επανεκκινούμε τον υπολογιστή μας - ελέγχουμε εάν τα πράγματα είναι σωστά και έχουν επιδιορθωθεί. Ειδάλλως, αν δεν δούμε αποτελέσματα στο πρόβλημά μας, κάνουμε επαναφορά του συστήματος αμέσως.

6. Για να μάθουμε πρώτα τι κάνει η κάθε επιδιόρθωση, πατάμε το αγγλικό ερωτηματικό (?) που βρίσκεται δίπλα από κάθε εντολή, και ένα pop-up παράθυρο θα εμφανιστεί με λεπτομέρειες.

Τέλος, να αναφέρουμε, ότι αυτό το πρόγραμμα  είναι για Windows 10/11 μόνο! Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το FixWin για Windows 8.1 πατάει εδώ και για Windows 7 ή Vista πατάει εδώ. Θα κατεβάσεις προγενέστερες εκδόσεις του προγράμματος.

Ευχαριστούμε και καλή επιτυχία.

Έκδοση: 11
Μέγεθος: 104 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10/11
Κατασκευαστής: Paras Sidhu
Πηγή: thewindowsclub.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal