Darktable - Δωρεάν επαγγελματικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων για φωτογράφους

δωρεάν Lightroom για φωτογράφους
Ναι, όπως τα λέει ο τίτλος. Δεν είμαι και ο ειδικός των προγραμμάτων επεξεργασίας φωτογραφίας, αλλά απ' ότι διαβάζω σε ειδικά fora, το darktable, είναι ίσως το καλύτερο πρόγραμμα, δωρεάν και ανοικτού κώδικα, που μπορεί να συγκριθεί άνετα με το Lightroom της Adobe! Οι επαγγελματίες του είδους με καταλάβατε ήδη τι θέλω να πω.

Το Darktable προσφέρει μια ολοκληρωμένη διαχείριση ψηφιακών εικόνων και φυσικά ειδικεύεται σε εργαλεία επεξεργασίας RAW αρχείων. Με το Darktable μπορείς να επεξεργαστείς φωτογραφίες σου με πολλά διαθέσιμα φίλτρα και εφέ, να προσαρμόσεις την έκθεση, την αντίθεση, την ευκρίνεια και πολλά άλλα. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για φωτογράφους που θέλουν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο των φωτογραφιών τους.

Υπάρχουν εκδόσεις για όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Linux και Macintosh, και αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς σοβαρά με το πρόγραμμα, σε προτρέπω να ξεκινήσεις από κάποια βίντεο που βρήκα στο youtube. Δες εδώ μια σειρά από αξιόλογους βίντεο-οδηγούς.

Έκδοση: 4.6.1
Μέγεθος: 115 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Macintosh
Κατασκευαστής: darktable.org
Πηγή: darktable.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal