RocketCake - Φτιάξτε το δικό σας site χωρίς γνώσεις κώδικα

Φτιάξε ένα Website Μόνος σου


Το RocketCake είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG* HTML, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διαδραστικές ιστοσελίδες χωρίς να γνωρίζετε να γράφετε κώδικα. Απλά επιλέξτε το πρότυπο (template) που σας αρέσει και προσαρμόστε το στις ανάγκες σας ή μπορεί να δημιουργήσετε ένα νέο πρότυπο από το μηδέν.

Εκτός από κείμενο μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, βίντεο από το Youtube, Flash, διάφορα κουμπιά, να δημιουργήσετε slideshows και άλλα πολλά προηγμένα στοιχεία για ιστοσελίδες.

Μην αγχώνεστε, τίποτα από αυτά δεν απαιτεί γνώση προγραμματισμού, μπορείτε απλά με «drag and drop» να τοποθετήσετε τα στοιχεία εκεί που θέλετε ενώ υπάρχει και ζωντανή προεπισκόπηση αυτών που φτιάχνετε. Να αναφέρουμε ότι υπάρχει μια σειρά από tutorials στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

*WYSIWYG: Είναι το ακρωνύμιο "What You See Is What You Get". Τη συντομογραφία αυτή, τη συναντάμε κυρίως σε online editors όπου βάζουμε περιεχόμενο - κείμενο με κατάλληλη μορφοποίηση ώστε να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα-στο blog μας.
Δηλαδή, την ώρα που γράφουμε το κείμενο μέσα σε έναν τέτοιον editor, όταν το δημοσιεύσουμε, θα φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή με απλά λόγια "αυτό που βλέπεις, αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα".


Δείτε ένα βίντεο οδηγό (στα αγγλικά):


Έκδοση: 2.2
Μέγεθος: 8.8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All - Mac
Κατασκευαστής: Ambiera
Πηγή: ambiera.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης  


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram