ΛεξοΜανία – Το ελληνικό παιχνίδι που ξεπέρασε το Candy Crush | Συνέντευξη με τον δημιουργό!


Πρόσφατα, αναρτήσαμε στο site μας  μια παρουσίαση για τη  «ΛεξοΜανία», ένα Ελληνικό παιχνίδι γνώσεων που κάνει θραύση στο store της Google για Android συσκευές. Ψάξαμε και βρήκαμε τον οργανωτή της ομάδας ανάπτυξης, Γιώργο Θαλάσση, ο οποίος δέχτηκε με χαρά να μας παραχωρήσει την παρακάτω συνέντευξη:

Κ.Ο: Κυριάκος Οικονομίδης
Γ.Θ: Γιώργος Θαλάσσης

Κ.Ο: Γεια σου Γιώργο και ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μας παραχωρήσετε την συνέντευξη για λογαριασμό του dwrean.net

Γ.Θ: Δική μας η χαρά να επικοινωνούμε με τους αναγνώστες ενός από τα μεγαλύτερα sites για λογισμικό στην Ελλάδα!

Κ.Ο: Βλέπω ότι το παιχνίδι  «ΛεξοΜανία» είναι το πρώτο που δημιουργήσατε για το Google Play, και παρόλα αυτά έχει κάνει μεγάλη επιτυχία. Την περιμένατε αυτή την αγάπη από τον κόσμο;

Γ.Θ:  Κυριάκο, δουλεύουμε πολλά χρόνια με άλλες εφαρμογές και ήμασταν σίγουροι ότι η ΛεξοΜανία θα βρει το κοινό της, αλλά αυτό που συμβαίνει, όχι δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Η ΛεξοΜανία, όπως σωστά σημειώσατε στην πρόσφατη παρουσίασή σας, έχει την καλύτερη κριτική χρηστών από κάθε άλλη ώριμη εφαρμογή, ελληνική ή ξένη, στα Top Charts της Google (4.9 στα 5 αστέρια!) και τις προηγούμενες εβδομάδες ξεπεράσαμε το Candy Crush σε καθημερινά κατεβάσματα από Ελλάδα! Είναι εντυπωσιακή η αγάπη των ελλήνων παικτών…


Ο κόσμος παθιάζεται αμέσως και θέλει να το δείξει με κάθε τρόπο. Με κριτικές, με μηνύματα, με συστάσεις σε φίλους... έχει γίνει viral η ιστορία. Αυτό φυσικά δε μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο, σε κάνει να δεις το πράγμα αλλιώς. Εδώ λες δεν προκειται για κάτι δικό σου, έχει να κάνει με την απόλαυση χιλιάδων ανθρώπων εκεί έξω. Είναι πιο μεγάλο από σένα!

Ξέρεις, από το Νοέμβρη που βγήκε η ΛεξοΜανία μας γράφουν κάθε μέρα μηνύματα του στυλ «Έχω κάποιο θέμα αυτόν τον καιρό και με βοηθάτε να μη σκέφτομαι». Κάθεσαι και  φιλοσοφείς εκεί και λες «αυτό που δίνουμε είναι και άγγιγμα ψυχής». Είναι τιμή, αλλά είναι και ευθύνη ταυτόχρονα! Γιατί όπως θα έχεις δει, η ΛεξοΜανία έχει και απόψεις μέσα, παίρνει θέσεις για τη ζωή, προσπαθεί να σου δώσει κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι!

Η αγάπη αυτή λοιπόν καταλήγει να είναι αμφίδρομη. Μιλάμε με τους παίκτες μας καθημερινά και είμαστε εθισμένοι με όλη αυτήν την επαφή...



Κ.Ο: Είσαι προσωπικά επαγγελματίας Προγραμματιστής; Έχετε ατομικά ή ως ομάδα άλλες δουλειές να μας επιδείξετε;

Γ.Θ:  Από παιδί στους υπολογιστές με θυμάμαι. Εποχές Intel 8086 και DOS. Τελικά έκανα σπουδές σε Τεχνητή Νοημοσύνη και Πληροφοριακά Συστήματα. Αναλόγως τις τεχνολογικές εξελίξεις καταπιάνομαι με διάφορα projects. Στο Play Store υπάρχουν κι άλλες δουλειές και συμμετοχές, κυρίως σε ξένα παιχνίδια. Με την ομάδα που αναπτύσσουμε τη ΛεξοΜανία (Pegasoft) θα βγάλουμε σίγουρα κι άλλα πράγματα προσεχώς... Κ.Ο:  Μετά από την επιτυχία του «ΛεξοΜανία», σκέφτεστε να αναβαθμίσετε το παιχνίδι και με άλλες προσθήκες; Για παράδειγμα, σκέφτεστε το Multiplayer Mode;
Γ.Θ:  Το multiplayer δε θα έλεγα ότι ταιριάζει πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Δε θέλουμε να το κάνουμε αγχωτικό ή ανταγωνιστικό όπως το Quizdom ή τα άλλα δημοφιλή παιχνίδια με χρονόμετρο. Η ΛεξοΜανία είναι κατά βάση ένα παιχνίδι προσωπικής χαλάρωσης. Εσωτερικής γαλήνης και αναζήτησης, αν θες. Κάτι σαν μοντέρνο σταυρόλεξο με περισσότερη ανάδραση και ψυχή.
Υπάρχουν όμως άλλες ευχάριστες εκπλήξεις που δουλεύουμε, οι οποίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο παιχνίδι πολύ σύντομα!

Κ.Ο: Το παιχνίδι το δημιουργήσατε μόνος ή υπάρχει ομάδα πίσω από το ΛεξοΜανία;

Γ.Θ:  Ξεκίνησε ως ατομική απόπειρα αλλά στην πορεία χτίστηκε μια ολόκληρη ομάδα υποστήριξης, η οποία θα πρέπει να μεγαλώσει κι άλλο απ’ ότι βλέπουμε. Κάθε 20-30 πίστες που βγάζουμε την εβδομάδα απαιτούν πάρα πολλές ώρες δουλειάς για να έχουν έξυπνες και ευχάριστες περιγραφές (γρίφους) και ο κόσμος ζητάει περισσότερη ΛεξοΜανία. Δεν είναι από τα παιχνίδια που τα φτιάχνεις σε 1-2 μήνες και μετά απολαμβάνεις downloads. Χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση με το περιεχόμενο και αυτό θέλει πολλά ζευγάρια μάτια και πολλά ξενύχτια.

Κ.Ο: Τι σκέφτεστε για το μέλλον; Θα δούμε σύντομα και άλλες δημιουργίες;

Γ.Θ:  Για το άμεσο μέλλον στόχος  μας είναι καταρχήν να μπει η ΛεξοΜανία σε κάθε κινητό στην Ελλάδα. Είμαστε στην αρχή μιας viral τάσης αυτή τη στιγμή και ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει το παιχνίδι ακόμα. Οι πιο ψαγμένοι το ανακαλύπτουν και το διαδίδουν από στόμα σε στόμα. Όσο διαδίδεται η ΛεξοΜανία προσπαθούμε να αναπτύξουμε περισσότερο περιεχόμενο και να την τελειοποιήσουμε ως εφαρμογή. Ακολουθεί και η έκδοση για iPhone τις επόμενες εβδομάδες!


Κ.Ο: Τι έχετε να πείτε στους φίλους του dwrean.net που θα διαβάσουν την συνέντευξή μας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια αποκλειστικότητα; :) :)

Γ.Θ: Ναι! Αυτό που θα άξιζε να ειπωθεί είναι ότι έχουμε φτιάξει μια τίμια σχέση με τους παίκτες της ΛεξοΜανίας και σκοπεύουμε να την κρατήσουμε ζεστή. Ο κόσμος θέλει περισσότερη ΛεξοΜανία και θα κάνουμε τα πάντα τους επόμενους μήνες ώστε η εμπειρία να γίνει ακόμα πιο έντονη και αδιάκοπη. Η αποκλειστικότητα λοιπόν είναι ότι: το καλοκαίρι στις παραλίες μας θα πέσει άπειρη ΛεξοΜανία!

Όπως γράφουν και οι παίκτες μας, ουσιαστικά η ΛεξοΜανία έχει αντικαταστήσει τα παλιά σταυρόλεξα που αγοράζαμε από τα περίπτερα. Παίζεται πιο εύκολα από τα σταυρόλεξα, έχει βοήθειες, είναι πιο σύντομες οι πίστες και χωράει καλύτερα στην τσέπη σου!  Είναι ένα παιχνίδι που θα παίζεται για πολλά χρόνια και σκοπεύουμε να το εμπλουτίζουμε σε μόνιμη βάση με δωρεάν αλλά και extra περιεχόμενο! 

Κ.Ο: Ευχαριστούμε για την συζήτηση που είχαμε. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να συνεχίσετε τις επιτυχίες, διότι σπάνια βλέπουμε από Έλληνες, να δημιουργούν αξιόλογες εφαρμογές και να έχουν μεγάλη απήχηση από τον κόσμο.

Γ.Θ:  Εμείς ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο και το χώρο σας, Κυριάκο!
Είμαστε πολύ περήφανοι που αυτή η επιτυχία έχει ελληνικό χρώμα. Αν μπορεί να διασκεδάσει τον Έλληνα μια παρέα προγραμματιστών από την …Santa Clara, δε βλέπουμε το λόγο να μην μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα εμείς! Έχουμε την ίδια παιδεία και την ίδια ψυχοσύνθεσή με τους έλληνες παίκτες και αυτό είναι από μόνο του ένα ισχυρό σημείο επαφής!

Η Νο.1 εφαρμογή για κινητά στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μόνιμα ελληνική! Κι αφού δεν έχει γίνει αυτό  έως σήμερα, θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε εμείς.
Η ΛεξοΜανία άλλωστε, αν το δεις διαφορετικά, δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι. Είναι ένα ελληνικό παραμύθι χωρίς τέλος που αφηγείται λέξη – λέξη την ιστορία ενός πολιτισμού. Του πολιτισμού των γραμμάτων, της αναζήτησης και της ανακάλυψης!

Κατεβάστε δωρεάν τη ΛεξοΜανία από εδώ: ΛεξοΜανία

Μιλήστε απευθείας με την ομάδα ανάπτυξης εδώ: Fan Page


Επιμέλεια Συνέντευξης: Κυριάκος Οικονομίδης