Ψάξε στο dwrean.net:

[How to]: Πως μπαίνω στο Router μου για να αλλάξω τον κωδικό του WiFi

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016


Το να ξέρουμε την διαδικασία να μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του ρουτερ μας είναι πολύ σημαντικό αλλά πολλοί δεν το γνωρίζουν. Για να εισέλθουμε στο router μας χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε στην μπάρα διεύθυνσης του browser μας τη διεύθυνση IP του Router.

Για να βρούμε την IP, ανοίγουμε τη γραμμή εντολών των Windows (Cmd) και πληκτρολογούμε τη φράση «ipconfig» και πατάμε enter (Εικόνα 1). Τη γραμμή εντολών την ανοίγουμε ψάχνοντας στο search των Windows με την λέξε «CMD». (εικόνα 2)

Εικ. 1 - Βλέπουμε στο default gateway την διεύθυνση IP του Ρούτερ μας
Εικ. 2 - Τη Γραμμή Εντολών την ανοίγουμε κάνοντας αναζήτηση τη λέξη cmd

Στο παράδειγμα της εικόνας βλέπουμε τη διεύθυνση IP του δικού μου ρούτερ η οποία είναι η 192.168.2.1.

Ωραία λοιπόν, αφού γνωρίζουμε πλέον την IP του Router μας, την πληκτρολογούμε στη μπάρα διεύθυνσης του browser μας. Αυτό που βλέπουμε στην συνέχεια είναι μια σελίδα η οποία μας ζητάει username και password (Εικόνα 3).
Εικ. 3 - Εδώ βλέπουμε την αρχική σελίδα εισόδου του router μας
To username και Password, συνήθως τα βρίσκουμε στο κάτω μέρος του router ή και στο συμβόλαιο που υπογράψατε με τον πάροχό μας. Αν δεν είναι δυνατόν να τα βρούμε με τους παραπάνω τρόπους, υπάρχουν δύο ιστοσελίδες, όπου συναντάμε σχεδόν όλα τα router της αγοράς με τα user name τους και τα Passwords. Οι σελίδες αυτές είναι η RouterPasswords.com και η RouterIPAdress.com.
Εικ.4 - Η σελίδα του routerpasswords.com

Αφού βρούμε τον κωδικό και μπούμε πλέον στις ρυθμίσεις, βλέπουμε ότι υπάρχει η επιλογή να αλλάξουμε τον εργοστασιακό κωδικό του ρουτερ μας. Κάθε μάρκα ρούτερ διαφέρει στο μενού της.

Εικ.5 - Η καρτέλα όπου μπορούμε να αλλαξουμε τον κωδικό του WiFi

Στην εικόνα (5) που βλέπετε πιο πάνω, είμαι στις ρυθμίσεις του δικού μου ρουτερ (NetFasteR), όπου η αλλαγή του κωδικού βρίσκεται στην καρτέλα WIRELESS και στην επιλογή Security.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με τον ίδιο τρόπο και από άλλο μενού στις ρυθμίσεις του ρουτερ, μπορούμε να αλλάξουμε τον εργοστασιακό κωδικό εισόδου στο Ρούτερ.  Ψάξτε το λίγο στο δικό σασ μηχάνημα και θα το βρείτε εύκολα.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


3 Σχολια...γραψε το δικο σου σχολιο :

Καλημέρα Κυριάκο.Μια ερώτηση.Έχω 2 pc στο σπίτι.Θα μπω από τον έναν κ θα αλλάξω τον κωδικό με τα βήματα που λες.Δεν θα χρειαστεί να μπω κ από τον άλλον;

Όχι, εφόσον χρησιμοποιείς ένα ρούτερ δεν χρειάζεται να το κάνεις και στα δύο PC, στην ουσία αυτό που κάνουμε είναι να μπούμε στο ρούτερ και να αλλάξουμε τους κωδικούς, το PC είναι το μέσο για να το κάνουμε.

Ευχαριστώ.

δημοσιευση σχολιου

- Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας μόνο Επώνυμα
- Απαγορεύονται τα Greeklish! Ο σχολιασμός πρέπει να είναι μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κάνετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα