[How to]: Αύξησε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα Windows 10

Αύξησε τη ζωή της μπαταρίας στο Laptop


Μαζί με τα Windows 10 ήρθε ένα νέο χαρακτηριστικό, η δυνατότητα να παρατείνουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές μέσα από τις ρυθμίσεις του συστήματος.

Τα βήματα για να το επιτύχουμε αυτό είναι πολύ απλά:

Βήμα 1ο

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του συστήματος και κάντε κλικ στην επιλογή «Σύστημα».




Βήμα 2ο

Στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή «μπαταρία» που βρίσκεται στο κάθετο μενού αριστερά. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρέπει να λειτουργείτε το Λάπτοπ με την μπαταρία και όχι να το έχετε στο ρεύμα.





Βήμα 3οΤώρα βλέπετε το μενού της μπαταρίας όπου είναι ανενεργή η επιλογή της τρέχουσας κατάστασης Οικονομίας μπαταρίας. Εσείς απλά την ενεργοποιείτε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή που υπάρχει κάτω, «Ρυθμίσεις Οικονομίας μπαταρίας».



Βήμα 4ο

Στο 4ο και τελευταίο βήμα, βλέπουμε ότι μας δίνεται η επιλογή να ρυθμίσουμε από ποιο ποσοστό (%) και κάτω θέλουμε να ενεργοποιείται αυτόματα η οικονομία της μπαταρίας.


Αυτό ήταν! Τώρα θα έχετε υψηλότερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας και περισσότερες ώρες χωρίς να είναι στο ρεύμα με καλώδιο. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram