Προσομοίωση κυκλωμάτων και σχεδίαση PCB - EasyEDA


Το EasyEDA είναι ένα δωρεάν εργαλείο σχεδίασης κυκλωμάτων το οποίο δεν απαιτεί καμία απολύτως εγκατάσταση απ' τον χρήστη, καθώς τρέχει online! ​

Το EasyEDA έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να δώσει μια πολύ πιο εύκολη εμπειρία χρήσης σε ηλεκτρονικούς μηχανικούς, διδάσκοντες, μαθητές αλλά και απλούς χρήστες, πάνω στην σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Είναι πολύ εύκολο να σχεδιάσεις τα κυκλώματα σου μέσα απ' το circuit design, να τα προσομοιώσεις μέσα απ' το circuit simulator και τέλος να τα εξάγεις σε μορφή PCB έτοιμα προς εκτύπωση, και όλα αυτά μέσα απ' το παράθυρο του browser σου!

Δείτε το εδώ:  https://easyeda.com/

Δυνατότητες του EasyEDA:


  • Cool Schematic Capture 

Σχεδίαση σχηματικών κυκλωμάτων εύκολα χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες βιβλιοθήκες απευθείας απ' τον browser σου. 

  • Circuit Simulator 

Επικύρωσε τα αναλογικά και ψηφιακά σήματα των κυκλωμάτων διαχωρίζοντας τα σε υπο-κυκλώματα και σε διάφορα απ' τα διαθέσιμα μοντέλα σημάτων.

  • Online PCB Design 

Απευθείας σχεδίαση σε PCB σε διάφορα στρώματα (layers) και με όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε.

Το σύστημα είναι πολύ σταθερό, αξιόπιστο και εύκολο να το μάθει ο οποιοσδήποτε. Το περιβάλλον χρήσης είναι πολύ ευχάριστο και με πολύ καλή απόκριση. Το EasyEDA διαθέτει μια πλούσια βιβλιοθήκη χιλιάδων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων (και για τύπωση κυκλωμάτων σε PCB και για απλή σχεδίαση ηλεκτρονικού σχεδίου), και δεκάδες χιλιάδες έτοιμα παραδείγματα! 

Επίσης, μπορείτε να εισαγάγετε υπάρχον σχέδια που έχετε κάνει με το Altium, Eagle ή KiCad και στη συνέχεια να τα επεξεργαστείτε απλά και εύκολα στο EasyEDA.

Open Source modules

Σημαντικό συστατικό του EasyEDA είναι οτι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Open Source modules και να βρουν έτοιμα κυκλώματα και σχέδια από διάφορες πλακέτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.



Tutorial 

Εδώ θα βρείτε αρκετά tutorials που εξηγούν με λεπτομέρειες όλα τα κύρια χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του EasyEDA και εδώ ένα Simulation ebook για να σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο. ​ 

Δείτε το ακόλουθο βίντεο που δείχνει στην πράξη το EasyEDA tool.



Μελλοντικά θα φτιάξω και ένα βίντεο στα Ελληνικά.

Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης
www.ardumotive.com Το μεγαλύτερο ελληνικό site για το Arduino