Εδώ ψάχνεις...

Google Translate - Το καλύτερο Online λεξικό!

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016


Μπορεί να κυκλοφορούν πολλά λεξικά στο διαδίκτυο αλλά νομίζω ότι το online λεξικό της Google είναι το καλύτερο. Περιέχει «άπειρες» γλώσσες, μέχρι και Σουαχίλι, για να μεταφράσεις λέξεις αλλά αυτό που το κάνει και ξεχωρίζει δεν είναι μόνο αυτό.

Διαθέτει εργαλείο αναγνώρισης γλώσσας, δηλαδή του βάζετε μια λέξη που δεν γνωρίζετε την προέλευσή της, κλικάρετε το κουμπί αναγνώριση γλώσσας και σας δείχνει άμεσα σε ποια γλώσσα ανήκει.

Διαθέτει φωνητική ανάγνωση της λέξης ή του κειμένου που μεταφράσατε ή της προς μετάφρασης λέξης. Αυτή είναι πολύ καλή επιλογή, για να γνωρίζετε την προφορά κάποιας άγνωστης λέξης. Τα καλά δεν σταματάνε εδώ, μπορείτε να διορθώσετε μια λέξη που νομίζετε ότι δεν είναι σωστή, δηλαδή συμβάλλετε στην καλυτέρευση των μεταφράσεων.


Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι διαθέτει επιλογή αποθήκευσης των λέξεων που μεταφράζετε στο δικό σας «βιβλίο φράσεων» όπως ονoμάζει η google.

Σε αυτό το βιβλίο φράσεων αποθηκεύεται όποια λέξη θέλετε πατώντας το αστεράκι που βρίσκεται κάτω από το πλαίσιο μετάφρασης. Τέλος, σας δίνετε η επιλογή να εξάγεται όλες τις λέξεις του βιβλίου σε υπολογιστικά φύλλα της Google στο Google drive αλλά και μετά να το αποθηκεύσετε στα δικά σας Excel.


Η σελίδα του Google Translate► Google Translate


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr