Google Translate - Το καλύτερο Online μεταφραστικό πρόγραμμα

το καλύτερο online λεξικό


Μπορεί να κυκλοφορούν πολλά λεξικά στο διαδίκτυο αλλά νομίζω ότι το online λεξικό της Google είναι το καλύτερο. Περιέχει «άπειρες» γλώσσες, μέχρι και Σουαχίλι, για να μεταφράσεις λέξεις αλλά αυτό που το κάνει και ξεχωρίζει είναι όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Διαθέτει εργαλείο αναγνώρισης γλώσσας, δηλαδή του βάζεις μια λέξη που δεν γνωρίζεις την προέλευσή της, πατάς το κουμπί αναγνώρισης γλώσσας και σου δείχνει άμεσα σε ποια γλώσσα ανήκει.

Διαθέτει φωνητική ανάγνωση της λέξης ή του κειμένου που μετάφρασες ή την προς μετάφραση λέξη. Αυτή είναι πολύ καλή επιλογή, για να γνωρίζεις την προφορά κάποιας άγνωστης λέξης. Τα καλά δεν σταματάνε εδώ, αφού μπορείς να διορθώσεις μια λέξη που νομίζεις ότι δεν είναι σωστή, δηλαδή συμβάλλεις στην καλυτέρευση των μεταφράσεων.

Google Translate - Το καλύτερο Online μεταφραστικό πρόγραμμα



Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι διαθέτει επιλογή αποθήκευσης των λέξεων που μεταφράζεις, σε δικό σου online χώρο. 
Μπορείς να αποθηκεύσεις όποια λέξη θέλεις πατώντας το αστεράκι που βρίσκεται πάνω και δεξιά από το πλαίσιο μετάφρασης. Σου δίνεται η επιλογή να εξάγεις όλες τις αποθηκευμένες λέξεις σε υπολογιστικά φύλλα της Google.

Google Translate - Το καλύτερο Online μεταφραστικό πρόγραμμα

Τέλος, ακόμα μία εκπληκτική προσθήκη, είναι η επιλογή μετάφρασης Εικόνων, Εγγράφων και ολόκληρων ιστοσελίδων. Τα κουμπιά αυτά βρίσκονται πάνω από το πλαίσιο της μετάφρασης και μπορούν να σε σώσουν από ώρες εργασίας! 

Η σελίδα του Google Translate► Google Translate

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal