[How to]: Ενεργοποιούμε το USB Debugging σε Android συσκευή

usb debugging, εντοπισμός σφαλμάτων usb


Το USB Debugging (εντοπισμός σφαλμάτων USB) είναι μια επιλογή που υπάρχει στα Android Smartphones και επιτρέπει ουσιαστικά να συνδεθεί η συσκευή με τον υπολογιστή μας για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε εργαλεία και εντολές ή να συνδεθούμε με το πρόγραμμα της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρίας.
Επίσης, μας επιτρέπεται να "πειράξουμε" λίγο παραπάνω το κινητό μας αλλά πάντα πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε, γιατί μπορεί να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα.

Πώς όμως το ενεργοποιούμε;

Για τις ανάγκες της παρουσίασης χρησιμοποιήσαμε κινητό Xiaomi με έκδοση Android 7.1.2 (MIUI 10.2), οπότε αν έχετε διαφορετική συσκευή μπορεί να διαφέρουν τα βήματα ενεργοποίησης. Εν πάση περιπτώσει, πάνω κάτω ακολουθούμε τα βήματα με την ίδια λογική σε όλα τα κινητά.

Βήμα 1ο
Καταρχάς, η επιλογή USB Debugging είναι στο κρυφό μενού με όνομα «Επιλογές Προγραμματιστών» Έτσι λοιπόν, για να ενεργοποιήσουμε το κρυφό μενού ακολουθούμε τα βήματα: Ρυθμίσεις --> Σχετικά με το τηλέφωνο --> πατάμε 7 φορές στην επιλογή της έκδοσης του κινητού και ενημερωνόμαστε ότι είμαστε πλέον Προγραμματιστές.  

Βήμα 2ο
Επιστρέφοντας ξανά στις ρυθμίσεις, ακολουθούμε τα βήματα: Σύστημα & Συσκευή --> Πρόσθετες Ρυθμίσεις --> Επιλογές προγραμματιστών. 
Να το! Τώρα βλέπουμε αυτή την επιλογή.

Βήμα 3ο
Αφού πατήσουμε στις επιλογές προγραμματιστών, θα δούμε μια σειρά από πολλές ρυθμίσεις. Σκρολάρουμε λίγο και βλέπουμε τον Εντοπισμό σφαλμάτων USB. Το ενεργοποιούμε και αυτό ήταν!

Δείτε όλα τα βήματα σε εικόνες: 






Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram