«Υπολογιστής Φ.Π.Α.» - Το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για να υπολογίσετε το ΦΠΑ

Δωρεάν πρόγραμμα υπολογισμού ΦΠΑ


Ο «Υπολογιστής Φ.Π.Α.» είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για τον εύκολο υπολογισμό ενός ποσού με ή χωρίς την προσθήκη του ανάλογου Φ.Π.Α.

Το πρόγραμμα, είναι μια δημιουργία του Σπύρου Βάδεν,  αναγνώστη της σελίδας μας και προγραμματιστής, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για εφαρμογή που προορίζεται για τους φίλους αναγνώστες του dwrean.net. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και πραγματικά μας φέρνει σε δύσκολη θέση.. !

Εδώ να αναφέρουμε, ότι στα 11 χρόνια που λειτουργεί η σελίδα μας, είναι η πρώτη φορά που αναγνώστης προσφέρεται να δημιουργήσει μια εφαρμογή για χάρη του site μας, και μάλιστα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ! 

Πάμε στο πρόγραμμα τώρα:

Καταρχήν να πούμε ότι η εφαρμογή είναι portable, δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά, κατεβάζετε το συμπιεσμένο αρχείο, το αποσυμπιέζετε και «τρέχετε» το εικονίδιο της εφαρμογής. Ανοίγοντας το πρόγραμμα υπάρχουν 2 στήλες, την αριστερή όπου βλέπετε τα παρακάτω πεδία:

«Τιμή με ΦΠΑ»
«Ποσοστό ΦΠΑ»
«Ποσό ΦΠΑ»
«Τιμή χωρίς ΦΠΑ»

και την δεξιά στήλη με τις «έτοιμες» τιμές του ΦΠΑ (6%, 13%, 24% και 36%). Υπόψιν, ότι τις τιμές του ΦΠΑ μπορούμε να τις αλλάξουμε και να βάλουμε ότι θέλουμε.


Έχοντας επιλέξει από δεξιά το Φ.Π.Α. που θέλουμε ή από το πεδίο της αριστερής στήλης «Ποσοστό Φ.Π.Α», μπορούμε να βάλουμε μια τιμή στο πεδίο «Τιμή με ΦΠΑ» και το πρόγραμμα αυτόματα να μας υπολογίσει την «Τιμή χωρίς Φ.Π.Α».

Μπορούμε επίσης να κάνουμε και το αντίστροφο, δηλαδή να δώσουμε την «Τιμή χωρίς Φ.Π.Α» και το πρόγραμμα αυτόματα να μας υπολογίσει την «Τιμή με ΦΠΑ» στο αντίστοιχο πεδίο.


Υπάρχουν και 6 κουμπιά στο κάτω μέρος. Από αριστερά βλέπουμε:

Το πρώτο κουμπί αντιγράφει το πρώτο αποτέλεσμα στη προσωρινή μνήμη (clipboard). Μπορείτε να το κάνετε επίσης με τον συνδυασμό πλήκτρων Shift + C

Το δεύτερο κουμπί αντιγράφει τα τρέχοντα δεδομένα σε ένα προσωρινό πίνακα και ανοίγει και τον πίνακα. Αν θέλετε με τον συνδυασμό Shift + A προσθέτετε τα δεδομένα στον πίνακα χωρίς να τον ανοίξετε.

Από το τρίτο κουμπί μπορείτε να στείλετε email στον προγραμματιστή της εφαρμογής, με τις παρατηρήσεις σας, ή με προτάσεις βελτίωσης.

Το τέταρτο κουμπί ανοίγει τις ρυθμίσεις όπου εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε τα προεπιλεγμένα ΦΠΑ.

Το πέμπτο κουμπί ανοίγει το παράθυρο βοήθειας για την εφαρμογή.

Το έκτο κουμπί κρατάει το πρόγραμμα πάντα στο προσκήνιο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι υπάρχει και ένα κουμπί donate, (στο παράθυρο της βοήθειας) ώστε να συνεισφέρετε ότι ποσό θέλετε, για να «κρατηθεί στη ζωή» το εν λόγω πρόγραμμα και να βοηθήσετε στην ανάπτυξή του.

Έκδοση: 1.0.0
Μέγεθος: 895 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Σπύρος Βάδεν
Πηγή: dwrean.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram